Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, September 19, 2010

False alarm...false alarm.... ;p

Welcome back wahai worksss.....walaupun ci dh tak join team audit untuk audit luar kali ni sbb perut dh makin membesar dan semuaorg takut ci tebersalin time fieldwork; tapi I ada bykkkk kerja okeyyyy...hehehe...berlonggok kerja yg ci lum bukak walaupun dh separuh hari kat opish nih...dok bersandar je kejanya....smbil urut kaki yg dh bengkak ni...

Oh no no, bukan bengkak sbb pregnancy (ci rasa la) tapi sebab kaki ci kan melecur....

Semalam, seharian ci beraya bukan di rumah ci...teruja sgt sbb g umah pakngah makngah hubby ci...mak ngah org perak belah utagha...kompom ada lauk pauk sblah sana....I kan org utagha...hehehe....

Pagi-pagi buta (tak buta sgt sbb ayit kejut ci pun dh kol 8 pagi...ibu tido lmbat sbb tiya tanak tido... ;p), ci dh bersilat di dapur....hubby kua g beli roti canai, ci lak gigih wat nasik goreng utk tetamu yg datang 3 bijik kereta...penuh kuali ibu nih.....sambil2 jampi dan tawakal agar nasik goreng ci sedap, sambil2 lari g mandi, sambil2 tahan jgn marah bila ayit baling mangkuk roti canai habih tumpah kuah kat lantai- hufff huffff- nk taip pun masih terasa semput ci semalam....

Tapi, Alhamdulillah, smua berjalan dgn lancar....terer gak la mak boyot kaki tempang ni leh handle the crowd kan....family mertua ci tak duduk lama, sbb drg smua nk berangkat g umah pakngah cheras tu a little sooner sbb nenek a.k.a nenek moyang ayit dr Melaka dh smpai sana.....

Lari-lari lak gi bersiap ala kadar...sarung jubah kak yeya bagi...lilit selendang....tempek bedak eyeliner lippy ckit, dh shiap......kami naik satu kreta dgn abah ke Cheras...ayit dh tak reti nk duduk diam dah...dok korek dashboard la bagai....tapiiii, atok n nenek tetappp layan dgn penuh sabar dan kasih-sayang...huhuhu.... ;p

Sampai je umah pak ngah mak ngah, trus serang kueh raya....walaupun mak ngah kata beli, tp sbb sedap plus lapar, licin gak ci bantai dua beranak dgn ayit...eh tiga, dgn abah dia sekali hantu kuih raya....*sigh*

Pastu makan nasik lak....mak ngah masak gulai daging, smbal sotong, tempe goreng, ikan goreng garing, rendang perak, rendang melaka...smua sedap.....sbb smua ci makan....hehehe....




Lepas tersadai kejap sbb kenyang, posing dgn ayit...time ni dia malu-malu lagi jumpa pakcik2 makcik2 dia yang smua kecik2 jugak...kecik pon tak kecik sgt la...dlm darjah satu dua cmtu aje....ayit kua je dr perut ci, smuaorg naik pangkat...yang pak ngah jd tok ngah...yang pakcik jadi tok chik...hehehehe.....ayit kan cucu sulung, cicit sulung family hubby ci......


Panggil abah lak, konon nak amik family picture...tapi sebab ayit mcm kekurangan mood, tgh adjust dia untuk behaveee, be good, and stay still ;p

nampak tak perut ibu mengandung 9 bulan tuuuu? hehehe.... ;p



"Suh dia duduk la yang..."


Ni ja yang dapat sbb ayit dah 'haaaaaa....' ; dh nak bersilat sbb berpeluh main beskal besar dr dia....ish3... ;p

Balik dr umah pak ngah around 6 pm, kami satu family mertua, dgn Ain Eren n Erul Ira (adik ipar biras smua) skali, gi umah kwn abah dekat Ampang lak...takde snap gambar dekat umah cantik makcik tu sebab....sebab...sebab...cici sakit.....

Erk......

hehehehe....

Time makan kueh raya tu, tetiba rasa menyucuk yang amat sgt kat belakang, rasa tiya ngeras tahap nk meletops and sakit kat bawah yang mcm unbearable.....ci try jd cool, tarik nafas lepas...berkerut dahi, berpeluh2.....dh la dok kat umah org....senyum pun dh jd mcm senget ckit dah.....ci betulkan position duduk, sama jugak....tgk hubby yang duduk across the hall, wat mimik muka 'Sakittt...'

Dia tetiba terjerit ckit 'hah, sakit??' hahaha...habih smua org dh cuak skali...mak mertua dh muka risau, adik ipar ci dh urut dada...hehehe...comel je.....

Ci bgtau mak 'sakit...tapi mcm boleh tahan lagi ni.....' sib baik tuan rumah tak prasan kalo tak, lagi haru.....hehehe....kompom pakcik tu dh kol ambulance..... ;p

Lama ckit, bru okey balik....ci assume braxton hicks sbb kalo contraction betul, will sure increasingly intense kan kan kan? hehehehe...dh penah rasa skjap time ayit dulu....tak smpat nk rs yang btul2 intense sbb ci kan kena operate.... ;p

Balik je umah, trus duduk takleh nak bgn...ayit lak mcm meragam ckit, sbb letih main kut...kena salin gak diapers, baju suar dia sbb melekit sgt...kalo anak ibu dh besar panjang mau je ibu sirap dgn air, biar tido dlm keadaan selesa.....last2 dia tido waktu ci nak pakaikan suar dia halfway...lega, sbb takde aksi 'tidooo la ayit, ibu dh ngantuk ni....waaa.....' smpai ibu jd drama queen dah.......

Tetiba mcm lapar sgt je, trus order kat hubby nasi goreng dgn air milo kotak; walaupun dh kol 10.30 mlm; wlaupun mata hubby ci mcm dh xleh bukak...hehehehe...kejam la, tp mmg lapar sgt, nk wat cmne kan.....

Leh lak sengih sengih makan nasik goreng pastu bantai 2 kotak milo pehtu online fb pehtu bru zzzzz tido.....tau2 je dh nak pg sbb ayit dh merengek nak susu...



Oh yes, this is my sweet feet now...nope, tak heals lagi pon...rasanya lg worst kut sbb dh mula membengkak kat area tapak, smpai xleh nak pijak....ci assume bukan swollen sbb pregnancy sbb nya sebelah kaki kanan relax aje...ci smpai tahap xleh berdiri dan berpijak...and yes, gatal dia Subhanallah...mencabar nak tahan tu....xnak garu sbb nanti parut lg hodoh....sib baik dh kawen okeyyyy, kalo tak potong bebeberapa ratus hantaran...hahahaha......

Ci tgh tahan lagi walaupun dh byk bnda tak larat nk buat...tak mcm zaman ayit dulu, ci byk sakit di ujung2 pregnancy ni.....cita2 tinggi nak masak, kemas, basuh baju...ci wat, tapi mmg tersadai la lepas tu....cik 'V' lak selalu ja sakit berdenyut2....pangkal peha, belakang, ari2...smua la yg sewaktu dgn nya.....smua dh smpai tahap2 sakit smpai terpejam2 mata...hehehehe...even nk bgn dan duduk pun dh jadi isu panas dan nyilu dah....hehehe....

Will checkup again at GMC this 29/9/2010......arap2 takde pape yang terjadi...kalo terjadi pun, ci doa yang terbaik aje..... ;p

3 comments:

izzahazfar said...

teruknya kaki awak ci...
emm...

semoga semua slmt ehh!

Cerita Cici said...

penangan cornflakes caramel....dh la memboyot, tempang lak tu...haihhh... ;p

neway, thanx dear.... ;p

mama thieya said...

alamak..do something.. risau plak nengok.. nanti time deliver doc kalut tgk kaki plak :P