Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Friday, March 1, 2013

T.O.Y ^_^

43 days of confinement, ci n family singgah Selayang Mall.... 
Niat di hati nak cari baju anak2.  Sebulan lebey xkuar jenjalan, excited bukan main ibu pantang ni. Kira aci la kua umah on 43th... Hihihi...
Being a mother of 2, ehhh 3, ci n hubby dh naik seram kalo pg ke shopping complex. Still traumatized by incident last few months,  ayit mcm kena rasuk bila jmpa kedai toys. Menjerit2 nk beli. Bila dh beli, baru kua pintu kedai, dia campak n nak toys lain. Xnak gaduh or marah dia in public, ci suruh dia pilih toys lain. Bnda yg sama jd, kua kedai trus baling n nak toys lain... Kussss semangat... Leh ilang akal dibuatnya....
So,  we rarely go to shopping complex that we're not familiar with. Setiap selekoh kami kena hafal sbb nk elak laluan red alert, yg ada toys.
Oh no, we're not a strict parents yg mmg xkan beli toys sbb takut anak leka main, xnak baca buku or etc... Ci mmg galakkan main, and believe me, toys dh byk tong smpai kena donate kat org.
2nd reason, ayit selalunya beli atas dasar nak beli. Dia belum ada sense of belonging lg atas toys dia, lom 5 min, dh cabut, dh patah, dh koyak, pastu dia campak. Tiya okey lg, she's only 2y.o. So, dia faham when i say no, means no. Bukan when ibu say no, kna tnya balik why no.. Hihihi...
So, tadi kami jenjalan dgn penuh strategy. 'Elak kawasan red alert'...
But then, u know these people yg rent out shoplot,  drg tau tu jln utama, depan escalator; haaa... Tang tu la nk letak kedai mainan seketol. Dgn lampu liplap, dgn kaler terang2,for sure la budak2 terkesima terpesona... Kan...
Tadi, mmg terpaksa jugak lalui kedai tu. Sbb betul2 sebelah escalator...
Ayit nmpak, dia mcm nak pegi... Dia toleh tgk muka ci... Ci tak kata apa, tp from the look in my face mmg clearly nmpak disagreement.
Ayit kata ' Toys xnak la ibu, dh banyak. Dah beli buku tadi... '
Legaaaa dia dh faham...
Lega xpayah hadap babak2 drama dia melalak depan kedai..
On top of all, after all that lega, ci bangga...
Fhew!  Alhamdulillah...  :-)

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 comments:

Confession of a Coffeeholic Momma said...

bagus mintak buku. ;)

Cerita Cici said...

ci harapppp sgt anak2 ci jd pencinta buku... ;)