Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, March 7, 2013

What should i do?

Since Safiyya ada, most of the time ayit and tiya ada dengan ci...bulan march ni, ci dh apply utk cutikan drg dr nursery dan tadika. Bukan sesaja, drg sendiri yg tanak pegi. Menangis melalak tanak pegi sekolah, sampai berpaut kat pintu pagar.

Being an easy baby of 1month old, Safiyya tak banyak meragam waktu siang. Even rumah sebelah tgh renovate, bunyi drill la, org ketam kayu la apa la, Safiyya still manage to sleep well.

Tapiiii.....dia sgt senang bangun bila dengar abg or kakak dia gelak/main...

Ci tidokan safiyya kat ruang tamu, sbb safiyya tak suka duduk dalam bilik sorang2. Kat ruang tamu jugak la ayit n tiya nak main. Bilik sendiri ada, tapi drg lg comfortable utk main depan ibu. Senang nak tunjuk "Ibu tgk niiii...." bila ada benda best or achievement yg drg dapat buat.

Bila adik asyik terkejut dgn suara nyaring kakak n abg, ibu laju je cakap "eh, korang slow ckit boleh?"

Try saying 'please quiet' to a 4yo and 3yo....what do u get? A blur face....cute, but blur....

Hahaha....

The thing is....ayat "eh, korang boleh slow ckit tak?" sama je dgn ayat "korang boleh diam?" Bunyi a bit garang n tegas, but pretty much the same thing.

Kalau sekali, takpe la...kalau dua puluh kali warning mcm tu, mcm mana la ayit tiya nak berkembang. Asyik suruh diammmm je....kan?

Haih....

Mommies out there, what do u do, if you're in my shoe? (I'm size 9 by the way..hihihi....)



2 comments:

anna said...

kite serupe la ci,mmg tak boleh nak stop ckp tlg senyap kat 2 jejaka malaya ana dekat rumah tu,tp now i give bintang kalau dgr ckp dan tak nakal and it works!nt i syer dlm my blog

Cerita Cici said...

owh...ci pun nak buat lah... ;)