Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, October 14, 2014

Abah sayang....tapiiii...abah penat.....

Assalammualaikum semua!

Aritu Cici jenjalan kat kedai buku dengan husband dan anak-anak. Buku aktiviti anak-anak banyak dah habis, buku mak lagi la! haha. Padahal banyak je lagi buku yang tak habih khatam atau boleh je revise balik buku lama. Dah penyakit bookaholic, takleh nak cure dah. Hihi.

Duk belek section bargain, sekali jumpa buku comel nih. 






Terus tergelak! Comel sangat kan!

Ni utk bapak-bapak yang selalu rasa 'adeh la korang ni dah kenapa...!' bila balik kerja dan mula mengadap peel anak-anak yang macam-machammmm. hihi. Kesian korang kan.

Wife yang nak cari hadiah kat hubby, boleh la beli buku ni. Ci tak beli pun. Bila ci tunjuk kat hubby ci, dia macam 'Heh, nak buat apa? Abg banyak idea la!' haha. some sort of in the state of his denial la kut. hew hew. 

Well, seriously, selain kasih sayang dan masa dgn ibu, anak-anak sangatlah perlu kan masa dan perhatian kaum bapa. Sangat!

Time nak manja-manja selalunya anak-anak dgn cici, tapi kalau bab nak nasihat, ci rasa hubby ci nasihat 'jalan' sikit drpd bila cici yg bg nasihat. Power kan abah nih!

In Dads and Daughters, advocate Joe Kelly explains that a father's relationship with his daughter is important because he's the first man she'll get to know in life. In other words, he's the standard for what she'll expect of a man and lifelong partner. Kelly, who is the executive director of Dads and Daughters, a national nonprofit organization based in Duluth, MN, encourages fathers to listen to their girls and -- just as they would with their boys -- be physically active with them. "A father who plays with his daughter -- shooting hoops, kicking a ball around, taking walks together -- is making a payment on an insurance policy that she'll grow up to be confident and strong," he says.

Yang ni memang ci perasan kat anak-anak dara Ci, yang betapa pentingnya abah dalam hidup drg. Bila abah drg balik kerja, Allah, bercahaya je mata. As my hubby is a vry busy working man, dia selalu balik lewat malam, bebudak ni sanggup tunggu. Bila dgr bunyi bukak pintu, berlari mcm nak runtuh rumah, punya la nak sambut abah drg. Yang ibu, selalu jadi org last salam kat belakang. hihihihi.

So, if this post happen to be read by kaum abah, you are important! Sama mcm ibu. Bagi cici, pasangan yg berjaya dalam rumahtangga, ialah pasangan yg bersatu, jadi teammate yg hebat, yang sama-sama tahu role masing2 dalam membesarkan anak-anak. bukan satu lepas tangan kat satu lagi, even worst kalau dua2 lepas tangan, pass pulak kat maid, kat atuk nenek sepenuhnya. Allah.

Okey, nak off pergi join anak2 main poncok-pondok!

Jumpa lagi! :)




4 comments:

AMIIZAA said...

salams cici

seronoknya mesti ada satu library dekat rumahkan?

anak2 akak pon sama mcm anak2 cici pantang papa tak ada...

Cerita Cici said...

Wsalam. :) hihihi...ada mini library full of buku yang tak baca lagi. adoiii la...haha.
aah, tp yg anak bujang cici ni pantang kalau ibu takde, nak melekapppp aje. :)

Saud Karrysta said...

Assalamualaikum aPA KABAR kAK Cici
Semoga baik dan bersahaja saja sekeluarga. Simak dan baca ya yah Artikelnya. menarik kisahnya. salam silaturrahim :)

Cerita Cici said...

Wsalam. Alhamdulillah. :)