Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, January 3, 2010

Ci mulakan dengan Bismillah...

Ci tahu ci lambat...sbb semua org lain berpusupusu upload entry utk 010110, cici lak sibuk bercuti kat umah kilik anak smbil masak kari ayam...hehehe....

End up ci update blog arini...Aci lah kan....

Tahun baru ci sambut di rumah...dgn suami dan baby yg dah terbungkang tido zzz....hehehe....banyak yg berlaku thn 2009 sampai ci rasa mcm nk terlompat-lompat masuk ke 2010 lebih cepat dr normal....sbb ci harapkan yg terbaik drpd thn 2010 ni...ci doa yg terbaik...

Tahun lepas, byk perkara cerita dan perangai ci terpaksa sumbat dalam tong sampah pastu usaha utk lupakan...mcm kes curi hari tu...kes sedih muram durja sbb terpaksa ulang alik ke seremban...kes majuk sana kes majuk cni...

Tahun ni ci nk buka buku baru...buku yg bersih....buku yang ci harap akan bersih smpai hujung tahun...buku yg tak hanya berat di sebelah kiri tp berat di sebelah kanan.....buku yg kalo Tuhan nk cabut nyawa ci pun, ci takan mati dgn tak sempat buat itu ini...

Tahun ni pun rencana ci banyak dan pelbagai...ci nak habiskan itu, ci nak mulakan ini...ci harap walau tak smua, sedikit selesai pun jadi lah....

Ayit dh setahun...dia dh banyak ragam...dan makin bijak...buatkan ci terfikir yg ci kena jaga setiap perilaku ci...kena jaga mulut ci....sbb dia dh mula memerhati...dan ci dh nmpak sedikit sebanyak perangai ci ada kat dia...cth majuk hentak kaki...hahaha....walaupun kebanyakan baby buat bnda yg sama, well, i still blame my self....hehehe....

Oh thn ni ci nak beli balik handphone idaman ci.....ci nk beli balik camera ci yg kena curi.....ci nak transfer tempat kerja yg lebih dekat...oh ini crucial...ci kena lakukan sebelum bulan puasa.....kalo tak hari2 ci bukak posa atas bas...waaaa, takmauuuu....

Dan as far as i'm concern, ci nak baiki hubungan dgn ramai org...ci sendiri kena betulkan nawaitu ci....ci kena baiki hubungan dgn suami, dgn mak ayah, dgn mertua, dgn adik2 ipar, dgn adik beradik sendiri, dgn biras, dgn opismate, dgn jiran sebelah umah, dgn tuan tanah, dgn semua org lah....huhuhu...

Apa pun, ci doakan tahun ini lebih baik dr tahun sebelumnya.......


* sory takde gambar baru....kamera takde...waaa....

No comments: