Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, March 9, 2011

Harith dan Athirah.....vid of them... ;)


Seronok tgk drg membesar.....(walaupun tak la besar sgt pun...heheheh...)....seronok tgk apa yang anak2 boleh buat....seronok tgk drg melopong bila ibu bercerita...seronok tgk drg gelak kalo ibu wat lawak tergolek.....

seronok seronok seronok...

seronok ini lah yang buat cici dan suami kuat...kuat nak harung apa pun yang Allah dah tetapkan.....aritu sorang....sekarang dua...mana tahu esok lusa dh tiga ??? ngggeeee...hahahaah...serius serammm... ;p




Cik kakak Nur Athirah Raisya ni mmg seorang yang kuat...hey, ibu mengandungkan dia dalam seribu satu kepayahan (fhew, lap peluh di dahi... ;p)....ibu mengandungkan dia dgn hati yang kental (ehem ehem).....dan plupppp, kua seketoi baby yang kuat jerit, kuat senyum, kuat ketuk abg long, yang cair tgk abah dia lalu, yang nangih kalo abah marah abg, yang tak boleh kalo ibu duduk jauh sgt......

Yup, tiya seorang baby yg senang di jaga...sbb abg long dia dulu lagi demanding (maybe time abg, ci bru nk belajar kan)...hehehehe.....tp jauh dalam renungan tiya, ci rasa dia seorang yg kuat semangat, seorang yang garang (jgn main2 arr), seorang yg kuat berborak....haaa, yg ini tatau ikut saper......hahahaha... ;p



Harith pulak lembut hati....kua zapppp dr perut ibu (zappp tu bunyi kena operate....hehehe) badan je besar, macho, tegap tp 5 minit sekali g cium adik....amik kain lapkan adik kalo muntah pehtu lari2 bg tahu ibu 'baby muntah'....kalo baby selsema pun, beria lapkan....kalo adik g cakar muka dia pun dia tergolek sengih aje...wlaupun ci tau sakit, sbb ci pun pnh kena....hehehehe.....sgt sensitip kalo ibu abah marah...baru ckp 'tak payah' dah waaaaaaaaaa smpai muntah2....tapi sedih sekejap aje, berlari peluk kita balik.....tido malam takleh jauh dr ibu abah....dalam mata pejam pun golek2 peluk ibu.....




Ayit baru lahir....21/01/2009....at Kohilal, Melawati.....3.2kg tru C-section...




Tiya baru lahir....12/10/2010....at Gombak Medical Centre...3.2kg tru normal delivery


Alahai, rindu lak kat drg...cam nak lari balik umah, amik drg kat neseri, duk umah golek2..... ;)


4 comments:

zakiahnizuan said...

ci..anak sulong jnis snsitif kot..zafran pun..br je marah,nangis brjurai2 air mata tau

Cerita Cici said...

hehehehehe...bdn je tough, hati bertaman bunga....agaknya kut....tp comel tgk...nmpak yg dia tak takut nk expresskan feeling dia; takut sedih sayu geram... ;)

~chekuna~ said...

sama berat abang&adik masa lahir..muka pun iras2..sonotkan tgk anak2 membesarkan..

Cerita Cici said...

aah, kalo ikut ayit berat ckit tp dia kua awal...tiya lak overdue sehari...hehehehe... ;p