Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, March 27, 2011

Normal Weekend... ;)

Hello mommies....

How was your weekends? Grand? Normal? Abnormal? hehehehe...

Weekend ci biasa2 aje....n yup, ci balik umah mertua semalam....that part was grand....hehehehe....sempat menjenguk jualan kat Seremban 2...sale baju Anakku....yup, being an Anakku fan, ci suka sgt corak n kain drg....selesa n tahan lama (some of them)...and corak2 yg kdg2 wat ci rasa; kalo drg wat saiz besar dh lama ci beli....hehehehe.....

Bayangkan baju RM40 dijual dgn harga RM15.....Crazyyyy....like really crazy.....huhuhu.... ;)

But having 2 kids tagging along, ci pun wat kaedah Grab n Go aje lah....amik mna yg nmpak cantik, cari saiz, done!!! Mmg kalo sale2 mcm ni tak dinasihatkan bawak kids, tp being me yg sentiasa nk anak berada di sisi (wahhhh) n most mainly being them yg tak boleh ci takde depan drg (kalo tgl kat mertua, dua2 melalak...huhuhu). Last2, dgn mak mertua ci hangkut skali g sale tu.....Athirah tak brapa cam muka nenek dia, kalo dukung keja nk sebek...lg lah mngurangkan kadar pembaziran ibu, sgt bagus...well done tiya...heheheheh.....

The one thing yg tak best sbb kutleri set xder...pinggan mangkuk cawan utk tiya...she will be 6 next month!!! dah nak start makan dah....smua bnda kena belii...even blender pun...dh rosak waktu proses pindah from seremban to kl...sigh....duittt oh duittt..... ;)

Kakak pengasuh tiya pulak tak habis2 kesian kat ibu nih...'takyah la bg susu dah, byk nk kena perah, dia dh besar, dh leh makann....' and 'belikan nestum aje, xyah la masak2...senanggg' hehehehe...kata2 yg bisa mencairkan hati ibu yg sering kekurangan masa n tenaga, yes? Nooo.....cici ibu, i decide what n how and why....Cici akan terus bf kan tiya, n wat home made food...sama mcm ci wat waktu ayit dulu.....the enddd... ;)

End up ci jawab 'takpe kak, susu tiya byk lagiii...' and disertakan dgn senyuman yg mngatakan 'akak jgn coba-coba bg bnda lain dekat tiya okey' hahahahaha...krisis ibu bekerja kan....we depend so much on babysitter...kita serahkan nyawa kita day in and day out...kita letakkan nyawa kita di bwh jagaan drg....dan anak kita akan bersama drg lebih lama dr bersama kita on normal working days, kan....Yup, thats the fact....what to dooo???

Sampai kkdg, kalo ayit nakal nakal nakal sgt kt umah, ci cuba utk tego baik2...dan tak melatah melenting depan dia (kdg2 termelenting gak la) sbbnya maybe, just maybe kat nesery dia dh kena marah....kesian anak2 kan kalo slalu kna marah even wat salah kecil spt tertumpahkan air....ci xnak anak2 jd mcm ci, kalo salah tu smpai tutup2 muka takut penampar smpai.....pity betul....there's always any other ways utk didik anak selain dr tepuk tampar maki hamun kan....kang kita dh tua kerepot saper nk jaga? Anak-anak la jugak....huhuhuhu....


Tiya waktu kat Wendy's...few minutes before earth Hour....dok sedap2 makan skali pluppp lampu padammm....aiyakkk... ;)


This will calm him....Cars....bg je la sebijik dua, truss senyapppp...... ;p

Dua kali upload sbb nk emphasize muka serius dia time main kereta....hahahaha... ;p

And yes, then there's always adik yg suka sgt clingy kat abg smpai naik rimas....hehehehehe....Syukur sgt dpt 2anak who love each other... ;)


2 comments:

yunayuni said...

ewah makin hensemlah ayit ;P seronok tgk dua orang ni..ni rasa cam nak tambah lagi.erkk.hahaha.

Cerita Cici said...

hehehehehehe...sila sila tambah...ci ni ayit genap setahun trus pegnen balik...rezeki kan...tp fuhhhh3 kena bykkk sabar kalo anak dekat2 ni... ;)