Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, March 7, 2011

Pengorbanan Wanita.....


Mode: blogging sambil buat report sambil fb sambil mengepam.....wahhh... ;)


Hari ini ramai antara rakan-rakan fb ci ucapkan selamat hari wanita.....ramai ucapkan wanita memang hebat...hehehee...yup, indeed, syabasss...ci bgtau hubby cici psl hari wanita, dia jawap 'okey, selamat hari wanita, ibu nak apa?' hahahaha...sayang, if only everything can be ganti with apa-apa...hehehehe... ;p

Dok godek2 pc, ci terjumpa gambar ni, jauh tersorok dlm folder by folder yg bukan picture....Gambar ci sakit nak bersalin...cam tak sakit yeh muka ci? siap leh senyum bagai lg kan....hahaha....i was 6 cm dilated this time....6 cm babeh.... ;p


Ci guna towel kecik tu utk gigit everytime contraction datang...time ni gigitan tu applicable and relevant la lagii...dh nak masuk 8-10 cm, dh buang jauh2 dh towel tu, dh gigil, dh meraung, dh nk menjerit smua ada.......fhewww....kat belakang ada minyak zaiton (org suh letak kt bawah, ci gi letak kat rambut...hahaha), ada susu utk tenaga, ada kurma, ada air zam2..... ;)


3 kali push kuar la cik kakak nih...and within 1 hour, ci susukan dia....this is her 1st drop...dan she drinks like a champ......Subhanallah.....

my heroes....dua2 badan berketak, dua2 hati ada taman burung, taman bunga, taman rama-rama.....hehehehe...what more can i say... ;p



Semalam shj, tiya takmau lepaskan ci, nak bergayut smpai pukul 11 malam....cranky, needy, clingy smua ada la...end up, ci bukak baju, letak sebelah dia, senyap smpai ke pagi...huhuhu...


Pengorbanan wanita...hmmm...mana nak start kan.....

Wanita berkorban bila sanggup biarkan badan ber'stretchmark' melintang barat smpai dh takde rupa perut dan tak layak masuk belly dance group.....

wanita berkorban bila sanggup berdiri sejam belek botol susu anak, kira stok cukup atau tak utk esok, padahal diri sndiri pon lum mandi, baju kerja pon lum berganti....

wanita berkorban bila kena pilih baju nk pergi kerja esok, sanggup pakai baju kurung biasa or kurung pahang dan lupakan kebaya sbb senang nk masukkan corong kat bwh baju dan pump sekurangnya 3 kali sehari dlm masa bekerja....

wanita berkorban bila mana sanggup menghadapi sakit mengandung 10 bulan...sakit bersalin sehari suntuk...yup, talking about 24 hours of pure painnnn...huhuhuhu.....tu tak masuk after bersalin lagi...sakit episiotomi...sakit sembelit....hahahaha.....

wanita berkorban bila ada mana2 pihak nak manipulate kebaikan dan ke'diam'an suami. Bila dh isteri masuk campur, siap sedia la sesiapa pon kena tempik la, kena marah la, kena deal la dgn emotion disorder nih...hehehehe...esp. pihak bank bhgian credit cthnya....kkdg, telefon mintak hutang mcm kita berhutang dgn dia...kami berhutang dgn bank, takyah la telefon marah2....we are paying for interest kan...and that interest become ur profit kan....and the profit become ur gaji kan? kan? kan? hehehehee.....- happened to me baru2 ni.....

wanita berkorban bila semua keinginan dia diketepikan...smua keseronokkan diketepikan....semua kemewahan diketepikan.... demi suami dan anak-anak.......

banyak pengorbanan wanita kalo nk list tak cukup entry...sebegitu banyaknya pengorbanan lelaki...... (takmo bias la, satgi hubby ci baca majuk lak...hehehehe)

Ci cuba berkorban selagi mampu.....utk suami, utk anak2 ci, utk keredhaan Allah.... ;)


bf di mana jua......noted tangan tiya lg sebelah nk menyelit dlm baju ci setiap kali nyusu...haihhh... ;)



Mari contohi wanita2 penghuni syurga.....mari raih pahala2 yg Allah janjikan khas utk kita wanita.....begitu senangnya wanita tempah tiket ke syurga (lg senang dr reserve tiket air asia) dan begitu mudahnya jugak kita akan dihumban ke neraka sebagai wanita......Wallahualam..... ;)

5 comments:

eye*da said...

Selamat hari wanita ci!

You're such a strong lady and adorable mom:)

Cerita Cici said...

selamat hari wanitaaa...smoga kita jd wanita yg diredhai Allah...Insyaallah... ;)

zulu said...

selamat hari wanita dear!!!!
ya kita terpilih menjadi wanita dan semuga terplih mnjadi wanita hebat dan penghuni syrga...insyaAllah AMin....

Cerita Cici said...

bukan senang nk jadi wanita kan...hehehehehe....bgn pagi celik mata fikir psl org, nk tutup mata fikir psl org jugak...kdg2 lupa nk fikir psl diri sndiri... ;)

Ibu_Mysara & Misyaree said...

sorry dear..terguna id hubby rupanya...huhuhu