Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, March 8, 2011

Smiling in Disbelief......

Pic: Tiya selalu pegang tgn ci tiap kali bf.... ;)



Semalam ialah hari ci jd cartoon....

Kelam kabut nak balik awal, nak dating dgn hubby...waahhh dating...hehehehe...

Bukan dating lovey dovey tu...dating kat Giant beli barang dapur aje...ada approx. sejam masa lebih sebelum ambik anak-anak...dgn semangat waja, hubby ci pun balik awal dr kebiasaan...dh sampai ke parking Giant, ci tetiba jerit 'Abahhhh, ibu lupaaaa pump...' haru bin biru....

Dah kena pusing g uia balik, naik opis balik, harung jem balik utk smpai ke Giant...so, kami pun ambil anak2 dan bwk ke Giant sekali....the result was hectic...dgn tiya yg clingy...dgn ayit yg kuat jerit....okey2...jom semua balik.....smpai nak wat kari ayam, santan pon leh lupa dah...haihhh... ;p

Dah smpai umah, niat dalam hati nak golek-golek dgn anak...badan ci pun tak sihat, rasa nak melepekkkkk je sepanjang malam...tetiba kawan opismate hubby call....cakap nak datang sewa rumah kat apartment kami. So, nak tengok rumah sekali....ngeeee...truih ibu yang tadi tak larat trus berlari tergedik-gedik sorok apa yang patut....tak, ci tak salah taipp...bukan kemas, tapi sorokkk apa yang patut...hehehehe.....

Long story cut short, kami jamu mereka ayam goreng instant and air berkarbonat aje utk dinner...alasannya sbb kari lupa beli santan...so takleh masak nasik and lauk bagai...hehehe....

Main story is, waktu hubby ci sembang2 dgn kawan2 dia, ci pasang la telinga...heh, mesti la nak tahu cerita kan...kut2 kua pasal kenaikan gaji ke, pasal familyday ke, pasal awek ke....hehehe...tapiiiiii, hubby ci cerita psl ayit ayit dan ayit....tiya tiya dan tiya....

'anak aku bla bla bla......tiya ni dh boleh bla bla bla....'

'kat opis mmg la aku bos, tapi kat umah budak ni la bos' dia tunjuk kat ayit.

'malam-malam mcm ni la aku, dok layan anak2...malas la nak kua dgn kawan2....drg pun dh tak ajak sbb tahu aku mcm ni' hahaha...senak perut ci dgr.....

sejammmm dua jammm sembang psl anak...yada yada yada...ci pun malas nk pasang telinga dah...oh, take note yeh yg kawan hubby ci ni smua bujangg...hahahaha...

Tiba-tiba...

'Anak-anak aku tak minum susu formula tau...drg minum susu badan...sbb tu peti ais kat dapur tu ada dua, yg satu lagi tu mmg khas utk susu ibu...ibu drg pump trus masuk dlm peti ais tu....' pastu ada la ayat belakang2 tu yg ci dah tak dgr....

Gulp....

Telan liur....

Time tu rasa nak bgn peluk hubby...tapi kawan dia kan ada.....

So, ci peluk afterwards....hehehehe....

Sampai sekarang ci senyum...it is good to know yang hubby kita sokong...bukan shj sokong tapi bangga...bukan shj bangga tapi hebahkan kat org...agar org2 bujang ni bila dh kawen, drg akan igt yang umah abg ery ni ada 2peti ais dan satu peti ais ni utk susu ibu...so drg beli deep freezer tu utk wife drg isikan dgn susu ibu...or at least cerita kat wife drg yg anak2 abg ery menyusu badan...kannn.....

Ci dlm disbelief sbb hubby ci srg yg pendiam....dan banggakan cici bukan dlm routine...tapi ci tahu yang dia bangga dgn ci dlm hati..... ;)


# tadi waktu ci dlm opis officer ci (lelaki) ada srg lagi officer (lelaki jugak) masuk.....masing2 bercerita psl susu badan wife masing2....hahahaha...sgt comel.......

skali officer ci cakap 'apa2 ko tanya la cici ni, dia aktivis susuibu.....' hahaha...*tergolek*
pastu officer lg srg kata 'owhhhhh, aktivis berani mati yeh' hahahahaha...*tegolek lg sekali.....

okey dah habis cerita nak lari gi makan..... ;)


5 comments:

shaliza said...

Bangga & terharu bila suami kita tahu menghargai.

Cerita Cici said...

tu la kan....kalo hubby diam je, cmna nk tahu kan... ;)

KayAiiEnn said...

hahaha....ci tau...suami ofismate pun sibuk promote kt kwn2 pompuan ofis dia psl breastfeeding since dia tgk wife dia dh fully breastfeed utk 2nd baby nih. wlaaupun maybe wife dia yg dpt nama...tp km tumpang bangga sb km yg perkenalkan...hihihi

-kin-

Cerita Cici said...

hehehehe...bangga kan kalo cmtu...kembang hati rasa..... ;)

My Growing Litte Princess said...

hahahhahahaha laki aku lah tu. sengal!