Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, April 12, 2011

Celebrate Tiya's 1st solid... ;)

My early plan was very much grand...nak beli avocado as tiya's 1st solid. As avo merupakan makanan lengkap dgn khasiat bg baby....avo youuuu...ibu sndiri pon xpnh makan...hehehe....tertagak-tagak smpai arini, tak terrrsinggah pon tesco/ cs utk beli avo. Last2, singgah kedai depan nursery, beli kentang aje.... ;p

Balik umah, terus ci rebus kentang tu. Lama jugak n add on air ckit demi ckit. Smpai betul2 lembut...pastu ci guna penapis, ci lenyek2 kentang tu smpai hancus. Amik ebm ckit n cmpurkan bg cair. Okey la utk 1st timer kan.

Reaksi: memula wat muka pelik. Pehtu kalo lambat suap marah pulak. Hahahaahaha...

Lega sbb tiya tak la reject. Dpt byk kali suapan jugak la, tp xnak bg perut dia terkejut so ci cont with direct bf.

Arini ci bekalkan sepeket (letak dlm ebm liner) kentang lenyek utk tiya. Ci dh pesan utk kakak nesery tu suamkan mcm susu n letak ckit susu suam mcm biasa. Takyah bg tiya air masak lg, cukup la dgn susu cici. Pg td ci bekalkan 6botol ebm mcm biasa, tp kbanyakkan 5oz. ;)

Hmmm, kjap je kan anak nk besar. Today she's start to eat, next thing u know dia dh berlari. Next thing u know dh merengek suh belikan top up (kalo ada lg la top up tu) hahahaahha...Ya Allah...cekalkan la cici, supaya ci dpt hadapi semua cabaran hidup dan dpt besarkan anak2 dgn tabah, atau sekurang2nya dgn senyuman di wajah.... ;)


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

4 comments:

~farah~ said...

kejap je yek dh mula makan dh pun anak kita :)

Cerita Cici said...

aah la....kejappp sgttt....xsedar masa cepat sgt... ;)

e!ya said...

jap jer mbesar..n tahniah dpt bf tiya shingga skrg hope saya pon kuat mcm ci amin..

Cerita Cici said...

elya: Aminnnn....ci doakan ye... ;)