Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, April 11, 2011

I love KIM.... :)



When it comes to breastfeeding, ci sangat terujaaaa....ada org panggil ci aktivis susuibu; sbb ci pantang tgk baby kecik yg dikendong mak or ibu yg tgh ngandung, mesti nk tnya psl susuibu...'akak nyusukan anak lg?' or 'plan utk bf baby?'....ci pernah sembang smpai setengah jam dgn ibu ngandung dlm ladies semata2 psl susuibu, padahal kami rarely know each other...huhuhu.....

Yup, breastfeed is a powerful matter...is a powerful subject....can make mommies come together or far apart....bukan hanya cerita psl susu yg masuk dlm perut anak kita, tp ini turut berkaitan dgn emosi, fizikal, rohani, agama, hidup dan hidup selepas hidup......

First time ci join Kumpulan Ibu-ibu Menyusukan ni, lepas kawan fb ci; Marlisa Ineles invite cici. Sejak hari tu, ci dh hooked. hari2 akan bukak, walaupun la silent reader, utk baca and tahu topik2 hangat, suam2 kuku yang dipersembangkan dlm KIM. the best part yg ci suka psl KIM, ibu2 smua ramah tamah...even kalo ada org tanya 'saya nk fully bf, apa perlua saya buat?' pon, ada yg membalasnya dgn panjangggg lebar...which is very impressive...kalo org lain dh lama dah mcm 'laaaaaaa, takan la tak study dulu. leh lak main tala je soklan subjective camginiiiiii'...hahahahaha...kan? kan? kan?

Kita perlu ingat yg waktu awal2 kita jd ibu, kita pun blur....cici pun blur...byk soklan kurang cerdik dan menarik yg ci tanyakan kt ibu2 lain...bila dh tahu ni, jgn la pandang senget lak kat ibu2 lain yg baru nk tahu ye.......

Oh yes, sticker KIM ci dh beli dan siap ditempek kat my Matrix...kalo mommies memana nmpak ci pin2 pon2 okeyyyy.... ;)

2 comments:

Ibu_Mysara & Misyaree said...

wahh sekali nama pnuh tu kluaq...hehehe.....
tp it so true when it comes about bf, memang teruja...smpaikan kalau tgk ibu pregnant je rasa nk g tnya je..hehehe.....
apapun semoga nikmat Allah ni terus berpanjangan..amin

Ibu Ilyanie(s) said...

saya pun suke ajak org BF skrg ni.. kalu nampak ibu preggy or ada bb pun sy tanya soklan yg sama.. hehehe..