Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, April 11, 2011

Happy 6 Months to Nur Athirah Raisya... ;)

12hb...6 bulan yg lepas, ibu ni berhempas pulas, bermandi peluh, meraung, mengigit, menangis, meneran utk keluarkan cik kak Atirah ni....

Pejam celik pejam celik balik tetibaa jee tiya a.k.a yaya a.k.a adik a.k.a kakak dh jd 6 bulan....

Whoaaa...dh 6 bulan??? 6 months old???

Hehehehe....yup, yes indeed I am a proud mother....and as a fully bf mum, kegembiraan itu berganda ganda.... ;)

1st of all, selama 6bulan ci menyusukan tiya, fully tanpa minuman or makanan lain. Ci patuh and stick to my pumping schedule. 3jam skali. And on demand spanjang di rumah...ci bernasibbbb baik sbb ci dh belajar dr kesilapan dulu. Ci dh tak bersusah payah nk keep up with stock. Ci dh xpayah pikir esok cukup susu or tak. Walaupun ada masa susu ci majuk, tapi ci dh tau mcm mana nk up kan balik (powerpumping n tandem work wonders for me)...Alhamdulillah, ci masih ada hundreds of oz utk tiya dalam df. At least, kalo smpai ajal ci, tiya masih ada susu ibunya utk dihabiskan...sobs....huhu...

Tiya pula, mcm ci slalu crita, srg baby yg senang dijaga. Merengek sbb nk susu, boring n uk-uk...senyummmm spanjang masa....berborak non-stoppp...hehehe...she is soo adorable smpai jd feveret cikgu2 kat nesery...bila ibu amik je, sure kna tadah telinga sbb cikgu akan crita tiya mcm ni mcm tu...but most comments wud be 'tiya kuat borak'...hehehe...xtauuuu la ikot saper..... ;)

Happy 6months my dear Nur Athirah Raisya...ibu sayang yaya...sama mcm ibu sayang abg long...Ampun kalo ibu besarkan tiya dlm suasana sederhana dan xmewah...ibu dan abah sntiasa usaha utk besarkan anak2 dgn penuh gembira...penuh kasih-sayang...biar hanya ibu dan abah simpan kesusahan kami...biar anak2 nmpak hanya senyuman...tiya, membesar dgn sihat ye nak. Esok jgn wat muka pelik kalo ibu suap makan ye. Hehehe...

Semoga anak2 ibu jd anak2 yg soleh dan solehah....Insyaallah...Amin... ;)


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

No comments: