Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, July 29, 2009

Kerja itu kerja lah jua...

Kerja itu kerja lah jua...

Walau sesibuk mana pun kita, seberat mana pun, semalas mana pun, kerja itu tetap akan datang...tetap takan habis sampai lah kita amik dia, kita pegang, kita tengok dan senyum dan dgn Bismillah, kita terus buat......

Terus buat.....

Key words utk minggu ini....

Cici dan 'terus buat' tu mcm tak sinonim lak...hehehe....

Yup, bila mana bos kat opis dan bos kat rumah (bos kecik dan chief bos) dah cekak pinggang tunjuk itu ini, ibu yang kerdil ini haruslah terus buat.

Tapi, wahai bos-bos ku sekalian, diriku ini banyak la kerja lain nak buat selain drpd kerja-kerja yg dah sedia ada tu (hmm...let see...tidur, tgk desperate housewives, tgk lipstick jungle, tidur lg, pam susu- hey ini crucial tau)

hahaha...mmg dasar pemalas lah....

Okey cici, Stop it...

Sebenarnya nak cerita psl kes pecah masuk opis kitaorg this week. Opis kami yg fames ni dh mcm jadi pot penyamun lak. Bru ja masuk aritu, dia dh melawat kawasan balik. Hey, auditor pun tgu setahun tau utk follow-up, ni bru 2bulan dh nak samun balik??? Apa kes?

Kali ni, pintu pecah bagai...Tak tertib mcm 1st time dia dtg dulu; cuma yang itu kurang ajar ckit la sbb dia amik laptop kat drawer cici. Tak halal tauuu....

Tensi dgn penyamun punya psl, kami yg tgh beraudit kat istac mebatalkan niat utk ke site opis. Reramai duk opis meratapi pintu yang dh pecah...smbil berdiskusi cemana penyamun leh masuk...siap try nak amik cap jari...sapa pun tak berani nak pijak kaca, takut terganggu kawasan jenayah....

Penyamun...itu pun kerja dia juga.....dia hanya lah menjalankan kerja nya (he's just doing his job)...

Okey-okey, berbalik kpd istac yang cantik nan eksotik tu, sebelum balik cici sempat snap gambau kat kolam dia...mcm kat negeri arab lah...Memang ci hormat seni pembuatan nya...eh, sapa penah g istac kat jln duta? sila angkat tangan.

Lepas habis keja ci kat istac, melepak kejap kat opis sebelum kick off (ayat abg katt) ke site lain lak. Terkenang istac, pengalaman ibu usung ais pack skali dgn cooler bag ke atas tumpang peti ais. Kisah nya ibu ni lupa nak simpan ais pack dlm freezer- kes ngantuk sgt smpai tertidur la nih....Bila pam ja, smua tak berani tegur.....semua org diam ja.....hehehe....terima kasih kerana memahami tanggungjawab diri ini sebagai ibu.....

Apa-apa pun, terima kasih juga kpd istac sbb layanan yg best. Terima kasih kpd bos sbb membenarkan cici mc sbb demam kura-kura.

Ci berjanji akan lebih rajin di masa akan datanggg......





Budak encem blaja nak duduk


Ibu di Istac

Cantik tak orang kolam?


Ibu dan Ayit



No comments: