Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, July 16, 2009

Training @ Hotel Corus


Last 6-9 July, Cici n kak Farah N berchenta bertraining kat Hotel Corus. Training untuk auditors. Cici bukan auditors pun...Pembantu kepada pembantu kepada pembantu Auditors aje...

Tips nak nampak mcm auditor:

  • Muka kena habish konfiden
  • Kot/ blazer yang bersesuaian
  • Cara cakap yg mengiyakan/ meyakinkan
  • Tahu apa yg org cakap
  • Nak elakkan org tanya bnda yg kita tatau, kita byk tnya org psl audit environment kat opis diaorang...
  • Jawap mana yg tahu...auditor lain pun bukan rocket saintis kan
  • Manners kena tip top
  • Ramah yet reserve (nak elak dr bersoal jawap bnda yg kurang pasti)

hahahaha...

Ni cara cici la....to be what i am not....end up, semua ingat kami ni auditor...walaupun in real life bukan pun.....

Memula nak gi sana, hati ci melonjak la...sapa tanak menambahkan ilmu makan kat hotel free kan...

Tapi....

Ci musykil satu benda...

Cemana nak pam....Bila nak pam....Kat mana nak pam.....

Alhamdulillah...walaupun ci manage pam sekali sahaja sepanjang training hour (9-5), at least dpt gak la dr takde langsung.....

Ci pam kat surau tingkat 2...Ada la power plug yg dah senget benget. Risau gak nanti terkejang lak kena letrik...hahaha...bayangkan la....uih, tanak lah, cam ngeri lak.....hitam legam dua spot aje...huih rosak aset tuuu.....okey cici sudah.....

Akak-akak kat cna semua pelik tgk apa ke benda ci dok bersila rapat cucuk plug pehtu bunyik pam mcm berdengung aje....hey, spectra ni senyap okey...cuma bunyi mcm kiok2 sbb dh sampai masa anto servis aje....hehehe....

Cici pun tanpa ditanya bgtau, 'saya tgh pam susu'

Masing-masing muka tercengang.....'haaaaa???apa???ulang lagi sekali???pam susu???' mcm tu la kut dewang shoutout dlm pikiran mereka...sebab kerut dahi tu teruk benar....cici lak yg jd insecurity problem, rasa mcm alien lak....

Yang tahu senyum aje la...sbb mereka pun pernah laluan zaman pam-pam gak....Yang bujang atau belum atau kata susu dh kering tu, melopong la jugak...

Ada akak tu tnya ci;

Akak: Anak sulung yeh?

Cici: A'ah

Akak: Patut la beria....Akak anak sulung aje susu bdn, anak kedua tak larat dah...

Cici: La...cian anak akak yg kedua tu...(terkeluar lak, lupa nak cover)

Hmm....mmg la nak biar sebab tu anak dia kan...tapi kalau mentaliti mcm tu kesian la....Org lain beria nak nyusu anak kedua kalau mana yg dah terlepas peluang utk menyusu anak pertama. Ni....lain lak....takpe la...anak dia kan....

Apa yg ci tahu, ci bangga sekurang-kurang nya leh gak share pengetahuan ci yg sekenit ni utk dikongsikan dgn bakal ibu dan ibu yang sudi mendengar...Bangga gak dikenali sebagai 'cici-si kilang susu' sbb pegi memana usung beg spectra cici.....

Hey, ini rezeki Cici utk Ayit...

Oh cerita dalam lrt lak.....dengan beg cici, dgn fail, dgn handbag, mmg la sakit-sakit jiwa nak bersesak dlm lrt tu...Kebaikan beg spectra, kalau galas di belakang, leh elakkan diri dr ber contact dgn org yg bersesak berdiri sama kat belakang kita dlm lrt. elakkan jugak adegan meraba belakang atau bergesel-gesel dgn kita dr belakang....hahaha...Ada guna gak beg tu tau.....

eh ada kakak mana tah sorang tu kena duduk bwh ketiak abg india mana tah sbb takleh gerak, lrt sesak sgt...aduih...seksa jiwa raga.....

Okey la.....cerita psl milk supply- mmg la tak best sbb selalu ci pam 3 kali. Ini sekali aje...memang la merudum teramat sgt...weken tu lak bantai balik kampung, bila lak nak wat power pumping bagai.....

Akibatnya: sekarang tgh usaha sehabis kudrat lah....

Doakan ci ye semua....Ci akan doakan kalian juga ye....

Farah dr bank Rakyat...sweet tau dia nih....hanpon cici tercicir sbb ci sibuk nak amik karipap dikutipnya...pehtu dia kata 'nak makan punya psl awak ni, smpai hanpon jatuh tak sedar' huhuhu...farah, ci mmg begituuu....

KakHuda, Kak Maheran......Betapa mesra alam nya kami walaupun bru kenal 3 hari....

Barisan auditors yang hadir.....

# sapa yg tanya hp no saya tu sorry ye...saya dah ada anak sorang.....(laku lagik diriku ini tauuu)

No comments: