Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, June 4, 2009

Susu Oh Susu




Seminggu lepas ci berhempas pulas....tidur ci tak lena....rehat ci tak lama....makan minum ci tak berasa....


hehehe...


Alhamdulillah, semua kembali seperti sediakala...


Dalam post lepas ci cerita pasal betapa merudum nya susu ci utk Ayit...terkejar-kejar nak ganti balik susu yg tiada utk bekalan Ayit sepanjang ari di school...


Minggu lepas setiap kali pam ci dpt 2oz...


hari ini ci dpt 4 oz setiap botol...


Alhamdulillah....hempas pulas ci berbayar...berbayar dgn melihat susunan susu kat rumah yg mencukupi utk Ayit...tak lah ibu ni terkiuk-kiuk kening memikirkan apa khabar Ayit kat sekolah. Dia bukan mcm baby lain, dh siap2 dlm tin...susu Ayit apa yg ci tinggalkan di sekolah, itu aje lah...sebab tu ci kena make sure cukup ataupun berlebihan pun tak apa....
Iya, ci tahu ramai yang concern tengok Ayit dah nak tumbuh gigi dan ramai nak suap dia macam-macam...believe me, kalau utk kebaikan siapa la tak mau buat utk anak sendiri kan...tapi makanan terbaik utk bayi bawah 6 bulan ialah susu ibu semata-mata...despite gigi tumbuh awal ke lewat ke...
Ya, Ayit hanya depends on susu cici semata-mata...
Bukan sebab cici ni banyak susu tapi sebab susu cici ni hak Ayit, macam mana susah pun ci akan usaha bagi pada Ayit....
Ada yang tanya ci, tak menyusahkan ke kerja full time pehtu nak pam la apa la bagai...
Semua benda kalau rasa susah, jadi la susah...
Takan nak bagi anak makan minum pun masuk kategori susah...
kan???
Walau apa pun kata org, cici dh mulakan langkah yang bagi ci terbaik utk Ayit...ci pun pernah rasa susu kering, pernah relactate, pernah susu merudum...sama mcm semua ibu-ibu rasa...
Hey, semua org kan menuju ke natural parenting sekarang, susuibu vs susu lembu, cloth diapers vs disposable diapers, babywearing vs strollers...
Cici dh amalkan 2 bnda kecuali cloth diapers....hubby ci lum sampai seru lagi...hehehe...
Ring sling anyone???


Sesi mengepam dalam surau...kkdg2 ci pam kat cubicle aje....smbil-smbil tulih blog...
Beg pam spectra3 cici...ada gambar Ayit utk ketenangan hati ibu...


Corong dan susu yang dah di pam



Semuanya utk si kenit ini...

































No comments: