Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, January 11, 2009

Hanya saya yang Tahu...

Kami ramai-ramai terkesima membaca petikan paper under title siti nurhaliza pagi nih…’hanya siti yg tahu manisnya menjadi isteri khalid’, ada yg senyum, ada yg gelak, ada yg geleng…persepsi masing-masing kami biarkan dalam kotak fikiran masing-masing…takmau lak gaduh hanya sbb org ni minat, org ni tak…sekelakar mana pun statement tu bg ci, tak relevan pun, sbb ci mmg takde kaitan dgn dia…so, let it be lah…

Bercerita mengenai ‘hanya saya yang tahu’, jumaat lepas, ci terpaksa heret kaklina g kohilal, utk check up cici yg ke 36. Alhamdulillah, Ayit sehat, cici pun sehat…takde yg lebih, takde yg kurang…walaupun berat bdn ci dh jd 70kg, ci bersyukur sbb masih dlm average kenaikan yg stabil.

Ayit sudah byk turun ke bwh, dgn berat yg dh 2.5kg, langsung masuk ke birth canal, prepared to be launch dlm bila-bila masa dr skrg…countdown yg ‘hanya cici saja yg tahu’ betapa gelabahnya perasaan tu, ci keep cool to myself…takmau nmpak cuak, sbb dr size bdn ci yg tinggi lampai bak _ _ _ _ _ ni (hahahahahaha), agak malu nk ngaku penakut bila tgk mak mertua ci yg genit tu pun leh meneran smpai 4 org…

Sebab musabab ci sakit tulang bwh belakang a.k.a tulang bon2 ci pun, ci sudah tau; sebabnya Ayit dlm kedudukan mengadap belakang cici…segala kaki tangan dia yg bergerak, semua ngadap belakang cici…ikut logic jugak, takan dlm sehari tgn kaki dia keras tak gerak…tiap2 kali dia bergerak itu lah buat ci berkerut tahan sakit nyilu…

Dan, waktu sibuk mencari muka ayit yg dh takmau ngadap mesin scan tuh, ci bgtau doctor zarina bibi, yg ci sakit tulang bon-bon…jawapan doctor sgt klasik:

‘Sakit mengandung ni macam-macam…hanya ibu dgn Tuhan saja yg tahu apa sakitnya…org lain tak tahu…sbb tu lah syurga ni di bawah tapak kaki ibu…’

Ci senyap….tatau nk cakap….

Dgn muka separa malu yg ci ni mungkin ibu yg kuat merungut, ci pun balik….

hehehe…


Yup, hanya cici yg tahu apa sakit ci, mana sakit ci, smpai mana tahap ci leh tahan…sbb macam mana beria pun kita tanya org, mesti pendapat org berbeza-beza…seb setiap pregnancy ni lain…anak pertama takan sama dgn anak kedua…cici takan sama dgn akak sebelah cici…

Dan hanya cici dan Tuhan saja yg tahu betapa tak sabarnya ci nak tgk muka Ayit, tolak la segala jerit melolong ci nanti…hehehe…(akak-akak nurse kat kohilal, mintak ampun siap2 na)….

Minta ampun juga kat semua…yg pernah ci sakitkan ati, yg pernah ci tak sengaja atau sengaja sakitkan……..(ikut petua kak rozie) doakan ci selamat dan mudah bersalin ye…Insyaallah….

2 comments:

abaH_ayiT said...

btul tu..ci je yang tau..kadang2 abg pun x tau..tau bagi minyak "french oil" jer, pas tu hanyut...

Cerita Cici said...

hahahaha...lum smpat bg pakai stocking, dh hilang.....

kih3...xpa lah, org tua2 kata, ada ubi ada batas....