Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Friday, January 9, 2009

Hidup dlm Cocoon...




Di ketika kakak-kakak dan abg kat ofis ci sibuk buat persiapan untuk audit tahun ni, cici rasa mcm duduk dalam awangan…ci pun ada part cici gak yg kena siapkan, tapi ci jd ralit…malah appraisal ci yg ci rasa sgt penting dan menakutkan pun ci leh amik ringan je…ada yg lebih menakutkan ci, lebih menyibukkan ci dr semua-semua benda nih…


Bersalin…


Perkataan yg pendek lagi mudah nak ingat ni ci bwk ke mana saja ci berdiri…bila badan sudah memasuki stage terakhir kehamilan, semua bnda ci jd tak penting sgt, kecuali diri cici dan baby ci…rasa mcm duduk dalam dunia sndiri, dunia cici dan ayit…


Menjengah minggu ke 36 dgn bangga nih, cici mula rasa badan yg tak berapa stabil…lebih berat dr biasa…kurang kemampuan bergerak laju…sakit yg datang tetiba, tak kena tempat…susah nk duduk, susah juga nak bangun…


Semua alamat-alamat palsu mahupun yg awal ni ci aware betul-betul…sentiasa check itu ini…sentiasa tgk sekeliling selamat atau tak…mcm kucing nak beranak, survey, hidu-hidu, sondol-sondol dulu…hehehe…


Sebab itu di ketika sekarang, datang lah cerita sebesar mana pun, takde yg lagi besar dr apa yg ci nak tunggu ni…ini lah titik tolak permulaan cici dlm keluarga kecil ci sendiri…pertambahan ahli keluarga…yg akan ci kuar kan…dr womb cici sendiri…dan akan di bin kan atas nama suami ci…dan yg akan membawa nama cici dan suami sampai ajal…


Ini hal besar…sangat besar…


Ini yg ci masukkan dalam doa dan impian ci dr dulu…nak jadi seorang ibu…


Di ketika cici 36 minggu dan akan ke 37 minggu esok nya, dan dgn Ayit yg sudah sampai 2.5kg, apa yg bleh ci buat hanyalah bertawakal pd Allah……ini semua di luar kuasa tangan kita….sakit ke, tak tahan ke, cici nak tanak kena hadap juga……hidup mati kita di tangan-Nya…..jika pun ci ‘pergi’ ketika saat ci sakit itu, ci sudah tahu ke mana ci akan pergi……..


# atas nama yg di sisi…

4 comments:

Siti Roziah/Tisyabeequeen said...

Ci, saat-saat merasai diri kita 'membawa' ke hulu-hilir 'makhluk' Allah di dalam perut kita, itulah saat-saat yang terpaling manis yang semua kaum wanita patut merasakan. Hanya 1 dalam sejuta sahaja (maybe) wanita yang tak suka mengalami proses mengandung. Cuma, yang mencemaskan adalah saat untuk melahirkan seorang insan ke dunia ini. Begitu besar pengorbanan itu, Ci...begitu besar! Hanya yang pernah mengalaminya yang boleh menikmati 'pemberian' Allah yang satu ini. Semoga Ci selamat melahirkan dan minta maaf dari semua orang yang Ci kenal and biarpun Ci takde salah silap pada akak, akak maafkan (supaya senang bersalin...hehehe).

Tina said...

Ayit?? hehehe cute..aminah, anis, aidan, anwar & AYIT! weedad out of "a league" la ci!! nanti kalau weedad dah besaq kita usik2 dia not from a league, mesti bagi jelingan maut punya budak tu.

nookie said...

nnt AYIT leh kwn ngan ABIL...ehehe

Cerita Cici said...

dub dab dub dab...

ci suka ci ngandung kak, tahap kecomelan mmg nyata....hehehe...

weedad wat league sndiri...hehehe...kakina kata mulut dia mcm cici...pokpekpokpek2...

buleh...kita lawan sapa lg encem....Ayit ke Abil ke....