Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, January 7, 2009

Mari menari...



Menulis sambil dgr lagu Lady Gaga- Just Dance


Di ketika semua org meneliti azam yg nak di capai tahun 2009 ni, ci still melopong, tatau apa yg nak ci azamkan…yang ci tahu, ci tgh menunggu hari, untuk menyambut sesuatu yg sgt hebat…yg sgt mengujakan…

Tapi ci pun teringin nak berazam…azam ci: ci nak semua nya OK…tanak letak high expectation atas sumthing yg ci pun tak penah alami…just mau semuanya jd OK.

Mendengar azam semua orang, ci rasa terkesima…tatau macam mana nak react, sbb ci rasa hidup ini lebih spontan…letakkan satu garisan supaya kita tak jatuh teruk atau tak terbang tinggi sgt mungkin boleh…untuk meletakkan kejayaan kita pd tahun tu hanya atas satu azam, mungkin agak tak logik…kalo tak tercapai pun, bukan bermaksud kita gagal, cuma kita lebih spontan dari yg kita sangka…

Cici dulu waktu sekolah, selalu tulis azam blkg kulit diary ci…fyi diary ci nama Fantasia (waktu tu akademi fantasia tak wujud lagi)…seingat ci azam ci mengikut tahun ci ambil exam, kalo exam thn tu besar, target la bpe A, kalo tahun tu exam biasa, ci target nak dpt no 1…seingat ci, form 4 n 5 je ci bersinar, thn lain semuanya tggl azam je…yg kelakarnya, ‘nak stay comellll’ pun termasuk dlm senarai ci…hahaha…daif…dan azam nak pikat sesapa yg ci crush thn tu pun terbabit sama…ada thn yg ci cpt, ada thn yg tgn kosong je….mungkin tak cukup comel kut thn tu…..hahaha…

Ci nak jugak ucapkan tahniah kpd yang berazam utk mendirikan masjid tahun ni…agak ramai yg ci kenal, dan yg ci bantu ckit2 dr segi catering yg ci kenal, dan mak andam yg ci sgt rapat…seronok melihat orang yang mahu ke jalan yg lebih besar…ya, sbb ci tahu betapa bermaknanya hidup ni lepas kita melangkah ke alam yg lagi satu ni…kahwin ni besh…

Masuk dlm thn bru gak, kita kena tgk betapa kita dah berubah dr tahun sebelum…betapa org lain sudah berubah…cici tentunya dh byk berubah, tgk perut pun dh tahu…org di sekeliling cici pun dh byk berubah…(ada yg dh move on dan keep brag about it…) ya, yang ci tahu perubahan ni sepatutnya makin lebih baik, bukan makin sangkut di kaki yg buat kita makin susah nk jalan…pendek kata, kalo nk berubah, biar lah ikhlas dan jujur dalam hati…apa ada pd hati yg berbekas…kan…

Sementara ci duk wat joget lambak dgn baby ayit ni, ci doakan yg tahun baru ni menjadi tahun perubahan nyata cici…kenyataan mutlak yg membezakan cici dgn sebelum ni…nak tukar kepentingan…nak letak yg belakang itu kat belakang dan takan sekali-kali bwk balik ke depan…

Selain jd isteri yg baik dan comelll, ci pun nak jadi ibu yg baik dan juga comelll….hehehe….



# eh, ada sesapa tgk mamma mia the movie? Serius besh kan? Kan? Kan?

No comments: