Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, January 15, 2009

Ruang...

Meneleku pukul 6.57 pagi di ofis bukan perkara yang menyeronokkan bila hubby ci terpaksa hantar ci awal, utk dia sampai awal ke tempat kerjanya…dgn memboyot 38 minggu, ci dh tak mampu dan tak diizinkan naik any transport lain melainkan dengannya…

Meneleku di ofis ini juga lah byk membuatkan ci ada masa, fikirkan hari-hari terakhir cici sebagai wanita yang mengandung…entah esok lusa, entah bila ci akan tukar status jd seorang ibu…yang bukan calang-calang title nya…yang bukan semua org leh perform tanpa sedikit pun kejutan budaya…yup, cici memang dlm keadaan terkejut…walaupun hari-hari jamu mata dgn pregnancy for dummies utk persediaan, tidak pernah cukup selagi ci tak rasa sendiri true labor…

Ya, menunggu memerlukan sabar yang sgt tinggi…bila ci terpaksa jugak memaksa diri yg berat ni utk ke ofis, kerana tidak mahu hanya menghabiskan cuti tahunan dengan kosongnya di rumah…

2 ari lepas pun ci bercuti di rumah, bila sudah sukar utk duduk dgn betul nya; Ayit dh menolak dada ci ke atas…ci tatau apa maknanya ‘tolak dada’ tapi secara bahasa kampungnya, itu lah yg doctor bgtau ci bila ci mengadu sakit dada dan sesak nafas...

Bercakap psl 2 ari bertapa kat umah tnpa buat apa-apa melainkan tgk discovery home & health, ci rasa ci dh dpt bigger picture psl stages of labor…..dan bigger fear tiap-tiap kali ci tgk……

Orang dh pesan, kalo dh dekat-dekat mcm ni, jgn tgk benda-benda mcm tuh…tapi hati degil ni sapa lah yg tahu…

Pagi: tgk a baby story: kisah akak ni bersalin dalam bath tub di assist oleh midwife dia…menjerit melolong smpai ci kena pelan volume…

Tgh ari: tgk pregnancy for dummies: 3 cerita psl labor pain. Sorang normal, sorang kena forcep (mak aii bentuk forcep tuh), sorang lagi kena czer…..menjerit melolong smpai ci kena pelan volume gak…

Hati degil sapa lah yg tahu….dalam dalam takut tu gatal gak nk tengok…

Ci end up terkepit-kepit Ayit, dgn harapan dia tak kua lagi dan gi toilet 10 kali dalam sejam sbb menahan gemuruh tgk benda-benda mcm tuh…

Ci rasa gemuruh ni normal…especially org pertama kali mcm cici…nevertheless, cerita akak-akak ci yg kata sakit bersalin mcm sakit nk mati buat ci pikir panjang dan buat kiraan dlm hati sendiri….bersedia belum bersedia belum…

Se tak bersedia manapun ci….perasaan yg lebih ci nantikan ialah bila ci boleh tgk muka Ayit dan Ayit tgk muka ci…..dan ci tgk muka hubby ci…dan hubby ci tgk muka Ayit dan ayit tgk muka hubby ci….dan mak ci tgk muka ci…..mak ci tgk muka ayit…..ayit tgk muka mak ci…bla bla bla….smpai semua org tgk muka masing-masing…hahaha…

# check up ci utk minggu 38 tgh ari ni…I’ll update ye….

2 comments:

Dda Ly said...

hye...da 38 weeks yea?dda deliver danish arituh pon at 38 weeks...gud luck yea ci..mmg sakit, tak dinafikan..tapi sakit tu akan diatasi ngan rase excited dpt baby tau...dun worry yea? *wink*

Cerita Cici said...

waaaaaa.......

hehehehe...akak sulung ci bersalin smua cukup 37minggu je...kes tu la skrg smua org tny ci 'bila lg? bila lg?'

hehehehe...

insyaallah...demi muka Ayit yg tembam, akan ci tahan semua nya....(brani ckp skrg) hahaha....