Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Friday, January 16, 2009

Apa lagi yang Tinggal....?

Cici at 38 weeks......dgn kestabilan yg semakin berkurangan.....perut yg dah full moon...hehehe



Pemergian ci ke Kohilal utk checkup kali ni utk minggu ke 38 di sertai dgn sedikit perasaan gugup…akak lina, ofimate ci a.k.a kembar ci, dh masuk labor room waktu dia minggu ke 38. Akak sulung ci sendiri bersalin waktu minggu ke 37…

cici dh 38 minggu…cici dh 38 minggu…cici dh 38 minggu…….(ngeri ngeri)

Sesampai ke kohilal, mcm biasa bg urine dan timbang berat bdn…dua minggu lepas ci dh 70kg…kali ni 71 kg…Doktor zarina bibi check tekanan darah- okey…kali ni takde scan maybe sbb baby dh terlampau penuh perut, so, kalo scan pun dh tak nmpak pape dah…doctor cuma pegang-pegang perut ci, tekan-tekan mana yg patut (sampai naik senak ci) dan dengar heart beat my baby Ayit yang reti lak duk diam bila org periksa dia….kalo sesaja mcm skrg, alamatnya terguling2 dlm perut ci sampai naik senget…..huhuhu…

‘Okey, semuanya cantik…kaki awak tak bengkak…baby awak dh turun ke bawah…Insyaallah saya jumpa awak lagi minggu depan ye…kalo sakit pape, trus dtg cni…’

Ci diam…tu je ker?

Hehehe

Terus-terang, ci harapkan yg sedikit dramatic mcm ‘Eh, baby awak dh nampak kepala ni, boleh la nak teran arini…’

Hmm… tak pun…

‘Awak nk bersalin arini ke? Boleh…….apa salah nya…’

hahahaha…psiko jer….

Hmmm….hakikat nak menunggu saat ci sakit tu memang tak terbendung debarannya. Kalau la jantung ci ni boleh di tengok dr luar baju, boleh nampak betapa terlompat-lompatnya dia…tak sabar punya pasal…

Lepas je kua dr bilik doctor, ci mintak nak wat tour ke bilik bersalin kat tingkat atas…musykil dgn ketiadaan lif, ci dgn kaklina naik tangga ke tgkt 1…ada baby bru bersalin, ci nmpak nurse tu tgh pangku…ci nmpak wad 1bilik 2katil…kecik tapi kemas…nurse tu bwk ke bilik bersalin…

Ada katil, yg dh siap berlapik tisu utk darah…ada besen besi bwh katil…ada mcm2 gadget utk tarik baby kua…ci rasa semacam aura sejuk dtg serang dr belakang...

Ci dh mencari-cari tempat nak bersandar…bayangkan lah, bilik ni lah ci akan bersalinkan Ayit…any moments now…..bayangkan lah…….tengkuk ci dh rasa sejuk…..kaki ci dh tak pijak ke lantai….ci sampai terlanggar pintu kua sbb kelam-kabut sgt nk kua dr bilik tuh……

Tak mau lah bayang kan….

Iye…ci mmg pernah sakit smpai masuk wad kat ipoh…(mak ci tatau nih…shhh…) pernah sakit teruk smpai tak bgn satu hari….tapi tu sakit lain…ni sakit lain….cemana la kan ci hadapi nanti…melolong ke tak….jerit pggl saper…..huhuhu……disturbing tul la image yg duk looping dlm kepala ci nih…



1 comment:

Tina said...

oi budak, bila masa sakit sampai warded nih? awat tak habaq pun kat kak tina. sampai hati taawww!!!