Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, January 6, 2009

Isteri = Lauk ???



Sebagai seorang isteri yang terus naik pangkat menjadi bakal ibu lepas bunting pelamin, ramai yg kata ci beruntung sbb buleh ikat kaki suami ci sebelah, dgn memberinya zuriat- lebih awal dr sesiapa jangka... bagi cici, itu bkn masalahnya pun... sebab being pegnen and all mmg comel dan bulat tapi byk jugak benda yg takleh nak di fancy kan mcm morning sickness, hormon tak betul, badan tak larat bla bla bla, sampai ada gak yg kkdg2 suami rasa terlalu awal utk dia tanggung smua perkara remeh nih...cici agak la...hehehe...

Last week waktu ci golek-golek atas tilam sensorang kat umah, ci tgk Nasik Lemak Kopi O dan tetamu undangan nya, the famous playboy 'Norman Hakim'. So, long story cut short, Aziz Desa kuakan quote yg Dr Fadilah Kamsah bgtau dia 'Semua lelaki normal dlm dunia ni ada keinginan untuk beristeri lebih dr satu...'

Diulang...Normal = Lebih dr satu...

Kesimpulan... Beristeri satu = tak normal....

hehehe...ci doa hubby ci tak normal...

Then berbalik kpd topik normal atau abnormal, ci discuss dgn my
fren, yg juga lelaki dan dia pun akui yg 'mana ada org tahan dgn satu lauk je sepanjang hidupnya...' which i guess he's right...

Bukan mahu kata isteri itu lauk, ci faham maksudnya...

Jika isteri diberi kelebihan kahwin lagi satu, rasanya ada tak yg amik peluang ni? Tolak la kebarangkalian yg perempuan dilahirkan dgn sifat penyabar, setia dan bla bla bla....

1 suami = 1 pencen

4 suami = 4 pencen

waaaaahhh........hehehe...

Sebagai yg dibesarkan dlm keadaan dikelilingi hubungan rumahtangga yg rumit, ci percaya yg hubungan suami dan isteri lebih dr sekadar jemu tak jemu, larat tak larat, teringin tak teringin...eventually, lelaki perlukan seseorang yg solid yg boleh sokongnya dr tepi kiri kanan belakang...yg bleh mudahkan tugas dan beban besar yg di galas seorang suami, tanpa kompromi...nafsu is just 1 of the things yg datang bermusim...kita pun bernafsu...semua org bernafsu...sapa kata isteri takde taste sendiri...lg silap byk la kalo kawen dgn org yg bkn taste dia...huhuhu...jenuh jenuh...

Semacam mana lauk pun isteri tu tetap seorang isteri...semacam mana horny atau tak pun suami tu, dia tetap seorang suami...semua org sudah punyai pasak landas untuk menapak...galas tanggungjawab masing-masing...punyai buku imbangan duga masing-masing...yg kalau pandai congak, semua akan jadi betul dan jujur dan teratur...

Ya, berkata sebagai seorang perempuan yg mmg pandang serong lelaki yg kahwin lagi satu sbb alasan zuriat, kemampuan, takut terlanjur, bla bla bla...sbb ci pun seorang isteri...sebagaimana seorang suami bergelut utk wujudkan keadilan, seorang isteri tambah-tambah bergelut dgn isu yg lebih besar, yg kalo di biar boleh makan dalam diri smpai tiada tinggal apa satu pun- iri hati.......

8 comments:

ska said...

hmmm... (wondering)

Cerita Cici said...

hmmmmm jeeer??? huhuhu...

Mb said...

Sama tarafkan isteri dengan lauk bunyinya agak kasar walau ada logik.

Terfikr lauk jenis apa isteri@bakal isteri kawan ci tu?

Lauk harga mahal yang dia sendiri idam dan tidak mampu atau lauk murah yang dibuang2?.

Bijak bestari si Melayu yang bersopan.

Cerita Cici said...

soal nya...jemukah makan lauk yg sama hari-hari??? tanpa brubah apa satu sekali pun?

Dda Ly said...

urmm wat an interesting topic dearie...:) kite ni lauk kah?hopefully tidaklah saye di samekan dgn lauk...tapi ape pon, dda mmg anti-poligami lar...atas sebab itu i also wish that my hubby is abnormal...*wink*

Cerita Cici said...

hehehe....ci pun....

terpikir cici lauk apa....ayam masak kicap? rendang kerang? hehehe...

kwn ci tidaklah samakan isterinya dgn lauk, cuma rasa 'kejemuan' yg mungkin ada itu lah yg buat ayat tu bunyik mcm kasar....

kita selalu gak dgr isteri disamakan dgn kereta...

Tina said...

kalau lauk kak tina tak leh nak teka sangat ci lauk apa. tapi kalau ayaq tau la...teh tarik!!

kalau anaih lauk 'ikan bilih dgn sardin' hahahahahaha....

Cerita Cici said...

hahahahaha....teh tarik special tuh...yg mahai tuh...buih kasik tinggi ckit.....

betui2...ngadap ari2 pun takpa....

hehehe...