Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, January 7, 2010

Bas Rosak.....

Semalam bas ci rosak.....yup, bas SKS kebanggaan cici kerana kebergantungan ci terhadap bas tu takleh di sangkal lagi......hari-hari kol 6 pagi dan 6.40 ptg ci akan ngadap bas tu.....

Bukan salah bas tu, dh mmg nak rosak nak wat caamnee kan.....elok2 sampai kat hentian rehat Nilai, bas berhenti...driver kata brek tak makan, so dia tak berani nak bawak any futher than that la....

Driver: Diminta semua bersabar ye....saya dh inform bas lain utk amik semua....diminta jgn turun ye, bahaya kat bawah tu (kereta kan lalu-lalang laju)

# Semua org dgn panic nya turun....serentak.....hahaha.....tinggai cici dgn dua tiga kerat je yg patuh arahan (konon-sebenarnya malas dan malu nak berbaris bagai apa kat tepi jalan tu)

Pehtu perasan ada bas berhenti kat belakang...kami pun turun la, ingatkan bas savior dah datang....sekali bas tu penuh, leh muat 3 org ja...yg kami yg 30 org ni dia halau jgn naik...nanti gheban (runtuh dlm kedah)...

Ada 2 bas lalu....cap suasana edaran...pakcik tu punya la lambai2 suh benti....bas tu kosong, dia pecut laju ja.....oh rivals la tu....takan nk tolong lak kan.....huhuhu.....oh well....

Ci pun dok la tepi highway tu...sambil dgr lagu taylor swift.....skali bas lain smpai.....semua org serbu....dh naik dah, seat mmg dah takde.....tawakal nk paut kat tiang je la, nak berdiri...dalam hati 'apa la hai nasib ku ini....'

skali hp polyphonic ci bunyi....

'Yang, turun dr bas tu, abg ada kat belakang bas ni....'

heh, ni bru la kata savior....mcm prince charming lak datang jemput princess nya.....

Ci pun senyum-senyum wat muka macam 'heh, korang berdiri la smpai seromban tu, den nak balik naik keto (sory kalo salah ckp, cici org kedah...heheheh...)

Pakcik bas: eh eh eh nak ke mana nih?
Cici : Suami saya dtg amik....

Pakcik tu turun sekali nk make sure betul ci naik keta.....bru dia jalan....hehehe...thanx pakcik....

Ci pun lenggang lengguk suka hati berlari kat suami tercinta, naik kereta dan balik umah dgn permai nya...hehehehe...

Suami: Saja nk surprise ci....
Cici : Awat tak habaq awai2 nak amik ci?
Suami: Satgi ci tgu sorang2 lak tepi highway tu....abg takut tak sempat sampai sebelum bas tu....

Oh dear......rasa nak peluk suami sendiri pehtu bukak tingkap jerit 'Dia ni cici punya!!!!' hahaha...sungguh klasik cici....

3 comments:

Kaseh NazLieza said...

alolololo...so lomentik lor...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

woooooo...romantik..leh tulis buku tu..hahahaha...

Cerita Cici said...

HAHAHAHA....korang perli cici ke apa nih???
hahahaha...