Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, January 10, 2010

Cici & Corby....




Cici antara manusia yang tak kisah pasal gadget...ci dulunya pakai handphone biasa ehsan dr suami cici...ci pakai camera free menang pertandingan gores dan menang by Neutrogena...skrg pun ci beli handphone basic dr csl lepas handphone ci kena curi.....




Ya, ci antara org yang sangat tak kisah gadget apa dlm tangan....




Sehinggalah Sabtu lepas....




Sabtu; tempat Karnival Telefon Bimbit @ Seremban...




Suami ci bawak ci ke karnival tu...tujuan bukan nk beli pape, nk cuci mata je...sbb ci teringin nak tgk apakebenda reramai sgt kat terminal 1 tu...Kawasan kecik je...muat dlm 5 khemah cmtu....waktu ci pegi dh kol 8 lebey dah...tp ramai org mcm kat pasar malam...




Melangkah je masuk, ci nampak deretan iPhone....dlm hati: mak aiii...bukan standard aku nih....




'Kak, iPhone kak...RM 199 je...'


haaaa?


Ci pegi lagi dekat...betul, mcm iPhone betul....


"Beli 2 kak, saya bg RM 380.00"


Bentuk semua sama...kecuali feature la, byk yang takde.....But, still, bukan org tahu kan....


"Pakai saja maa, bukan org tauuuu" amoi tu kata...hah, kan ci dh kata.....


But, still, bukan iPhone pun.....


Ci pun jalan tgk booth depan ckit....nahhh, depan ci terpampang poster yang wat ci rasa 'Makk...ci nak satuuu...' ibarat nk mintak belon yg terbang tinggi waktu pi pasar malam dgn mak ci...bezanya ci dgn suami, dan ci 20 tahun lebih tua dr zaman tu....



Samsung Corby...

Ci pernah pegang handphone ni waktu ci jenjalan kat wangsa walk. Time tu rajin wat muka mcm kaya, mcm nk beli, mcm ada duit nak beli padahalnya takde pun smpaikan budak cina tu layan mcm permaisuri turun dr langit....

Komen ci: Satu-satunya handphone touch screen yang ci suka touch....hehehe....

Even iPhone pun kalo ci touch, ci fail...gagal...sbb bila touch yang lain, kua yg lain...


Tapi Corby ni.....lain sgt.....

Banyak sgt lah yg membuatkan ci jatuh cinta kat dia......oh no wifi...tak kisah la, ci nk bertenggek kat mana lak nk wifi kan......bukan kaki starbucks pun.....kih3.....

Kecantikan nya yg lain dh kaburi feature2 yang takde.....dan ci tak kisah pun...Corby oh Corby...nama kita sesama C kan......

Kena ada dalam Must-have list ci nih....

Kena buh dalam azam 2010 ni...eh bukan...azam Bulan Januari 2010...dekat ckit nak capainya....




hahaha...kemaruk sgt dear....
# Thanx kak yati, berita baik yg membuatkan impian ci semakin nampak di mata.....hehehe....






6 comments:

mama thieya said...

hehhehe... semoga wish cik cici tercapai..

p/s: mama_thieya teringin nak laptop acer aspire timeline..

Cerita Cici said...

Jom masukkan dalam azam bulan januari 2010 kita jommm...hehehe....

Kaseh NazLieza said...

mnggu lps kt cm pon ader wat gak taw ci...mmg murah2...china punyer tu..

mama thieya said...

Jom.. heheheh... moga hajat kiter tercapai hendaknya..

Cerita Cici said...

Tu la....dulu kalo ci tgk org pakai iPhone; ci mcm "huiyooo...."
Skrg ni kalo ci tgk org pakai iPhone; ci mcm "Hmmm...ok....."
Hahahaha...jahat kan....

izzahazfar said...

salam...jalan2 blog kak yatie..jumpa blog ni..cici pun EP ker...?wah leh kongsi2...zahpun dah hampir 11 bulan...hope sampai la setahun..

ebm mcmana?byk?susu byk tak?...anak zah sgt kuat minum ok...jenuh mengepam..

minta kekuatan sikit...