Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, January 12, 2010

Bila anak dah lasak.......

Sabar is my new best friend..... (eh dh mmg kawan akrab sejak azali lagi kan?heheh)

Ayit dah nak menjengah setahun 21hb ni...Gigi dia dh naik 4 batang kat atas, 3batang kat bawah. Total =7 woo...cemerlang nak...keep it up! Dulu nk kua sepuntung pun berchenta bagai....sekarang maju bagaikan johan.....oh ayit mmg begitu...suka slow mo awal2...waktu dia dalam perut ci, perut ci sah2 kecik...bila masuk bulan ke 6, tetiba perut jadi buyung...hehehe....

Semalam dek kerana kelasakan ayit, ci MC...jadi ibu ni kena kuat immune badan...oh well.....

Ntah cemana ayit hantuk kepala, B cici bengkak...sakit sampai demam mengigil2....sampai kalo dia nyusu menjerit2 mcm kena pijak....

Semalam dh g check kat klinik...doc kata urat susu bengkak, takut jugak infection...kalo makin membengkak, kena paham-paham sendiri la dtg balik kinik.....yg tak best nya, doc tu laki...pegang2 lak ci nk check...mmg la dia doc kan, tp waktu nak check tu ingatkan dia bangun nak paggilkan nurse ppuan utk tengokkan, rupanya dia bangun nak tutup pintu...haishh...nasib baik bengkak ci kat separa atas, tapi pun ralat gak la........kua bilik rawatan mcm trauma jap, kesian tul kat diri sendiri...huhuhu....terasa cam tercabul lak kehormatan...cess....

Oh ya,

Dan ditambah dgn lebam kat bwh lengan dan lengan ci hasil gigitan ayit yang cemerlang...bukan lebam je, dh jadi berdarah pun....nak pakai baju pun kalo terkena mcm 'auu auu auuu'....

Kalau anak org dh lama main lawan gigit....hehehe....teringat ci kat anak buah ci, Aminah...lagi teruk ci kena...ci rasa paling brutal ci penah lebam 10 spot dlm sehari...petua: kalo dia gigit, jgn rentap or tarik tgn tu...biar dia gigit smpai habis...kalo rentap sbb sakit, akibatnya berdarah ler tgn tu.......'

Apaaa-apaaa pun, he's still my sweetheart...possessive sgt dgn anak, smpai kalo FIL ci amik bawak g jenjalan pun ci dh meroyan kat umah 'mana ayit...mana ayit'...smpai hubby ci geleng-geleng kepala.....kalo dh anak depan mata, kalo lasak ckit, dh berhajat nk amik buh dalam perut balik...hai cici, bila la nk belajar bersyukur nih...haih......

4 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

hahahhaa..cute sungguh entry ni.

Cerita Cici said...

hehehehe...cute tp sakit...hehehe...dok terbayang gigi tajam ayit....seram seram...

mama thieya said...

alamak.. dengar citer cik cici ni naik seram plak mama thieya.. mana taknya thieya tak tumbuh gigi lagi.. bayang kan gigi dia tumbuh cam ayit.. oohh tidakk.. heheh

Kaseh NazLieza said...

hmmm..ayith nkl geget mama ea...