Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, October 12, 2009

Ayit dan segala Sakit kami...

Bulan ni ci declare bulan sakit......semua org sakit....jiran ci sakit, rumah atas rumah bawah semua sakit....mak ci sakit, hubby ci sakit, cici sendiri sakit, dan yang paling merisaukan; Ayit pun sakit jugak.....

*cici sakit hati...kih3*

Ayit memula demam...melarat sampai dua hari...pehtu ci rehatkan dia dr ke sekolah, mak ayah ci jaga kat rumah ci....pehtu tetiba batuk lak...punyala teruk smpai dia kena nebulizer.....

hmm....ci kenal nebulizer tu sejak ci jaga anak buah ci....anak buah ci meraung raung smpai sakit tgn ci dia genggam...tapi bila ayit kena, dia merengek je.....tapi merengek pun, dah menggaru hati ci...'bila nak habis...bila nak habis.....' ci asyik tanya adik nurse tu....

Alhamdulillah, dia dah recover ckit hari ni dan semalam.....bole la bergelak ketawa bila ci wat muka badut.....hehehe...

Ibu dia pulak sakit macam-macam...kejap nak muntah, kejap sakit badan, kejap jd lemah...ni simptom-simptom tak bagi suami gi pindah seremban kah?

Ci tahu by now ci dh kena wat surat nak pindah, tapi tu la....ntah la.....maybe sbb ci dh kenal uia ni esp admin building ni like the back of my hand...ci tau sapa jaga apa...ci syg every inch of this building...hari-hari ci looking forward nak datang kerja (walaupun lambat sampai).....hehehe...

Ci tau ci takleh pasif...tp ci mmg dh selesa di meja sndiri smpai pam susu pun kat cubicles sndiri sbb semuaorg dah faham dan tak bertenggek kat partition cici kalau nmpak beg pam ci ataih meja dan faham yg ci tgh pam so back off jgn kacau...

Hmmm....mental kena reset balik la.......kes berkorban punya pasal la nih...i hope it worth every effort...i really really really hope.....abg, sila komen....hehehe....

2 comments:

ezan said...

ibu ayit sakit tah2 ada adik xutk ayit.. hehehe.. :p

alhamdulillah ayit dah ok.. take care ye...

Cerita Cici said...

Alamak...hehehehe....ci lum gi check pun....tapi kalau ada, alhamdulillah......

(tak sedar diri dulu c-zer...kih3)