Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, October 20, 2009

Things Happen for A Reason...

Tuhanku, berilah kekuatan pd hamba-Mu yg hina ini...


Hubby cici dh bertolak ke Seremban pagi tadi, bawak bag baju...

Dia akan mula kerja di Seremban pg ni...

Ci cuba act like isteri yg cool, yg tak manja dan tak kisah suami nya di perantauan dan hanya akan balik di hujung minggu...Tapi hakikatnya, ci mmg isteri yg lembik, yg manja suka berkepit dgn suami 24jam kalau boleh keja pun nak kongsi meja boleh main scrabble sesama smpai lunch hour...Ci mmg mcm tu...sbb bg ci kalau kita ada cinta, cinta tu seharusnya sentiasa ada dgn kita...

Ci tak pernah percaya yg jauh di mata itu akan dekat di hati...

Ci fikir kesusahan yg bakal ci hadapi bila ada anak kecik kat rumah...apa2 hal dgn cici, apa2 hal dgn ayit, ci fikir siapa ci nak bergantung harap...siapa org pertama ci nak kol nak mintak tolong antarkan ayit ke kinik kalo dia semput lagi...

Ci takleh kol hubby ci...dia bukan dlm list org dekat lagi....dia dh jd org jauh yg kalo kol pun utk maklumkan shj...

Jauh di sudut hati ci, ci sgt kecil hati dgn suami ci...

Kerja jauh bukan alasan kerana kerja dekat tidak ada...ci salahkan dia sbb tak bersusah payah mencari...sama mcm ci salahkan abg ipar ci yg tglkan akak cici yg masih dlm pantang utk keja di canada- alasannya kerja kat malaysia tidak ada...

Sekarang, perlu ke ci jd org yg termanggu tunggu hari berlalu, berkira hari smpai hujung minggu bru senyum ikhlas balik...pehtu muka jd cuka bila hari isnin datang...perlu ke?

Ci syukur ci ada ayit...dia penyelamat ci sedari dia dalam perut lagi...dia selamatkan ci dr sakit hati org...dia selamatkan ci dr benci khianat org...dia selamatkan ci dr pergaduhan 2 family...dia selamatkan ci waktu angin ci dan suami tak baik...dia selamatkan ci skrg bila abah dia jauh dan tinggal dia yg boleh hiburkan hati ci...

Susah senang ci dgn dia sekarang.....dgn ibu dia......

Things happen for a reason...Tuhan letak jalan hidup ci ni bersebab....ci tgh fikirkan hikmahnya sekarang...utk pujuk hati ci sendiri di malam-malam yg sunyi.......





# my other half dh jauh....ci tunggu jumaat ni utk jumpa balik.....Ayit, teman ibu ye....

4 comments:

enamdegrees said...

Hmmm...

Nak berfalsafah jap

Lagi baik jauh di mata tapi dekat di hati dari...

Dekat di mata tapi hati entah ke mana.

;)

Cerita Cici said...

hehehe...

Ci la kena tukar teori ci lepas nih.....

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

ci..
fyi, k.e-caR dh 2 thn 3 bln++ jd wiken-wifey coz my hubby tgh wat mater kt utm skudai..memule tue mmg sedey giloss..i ws crying evry single nite..yg buat lg sedey sbb time tue Eiymann bru jer 2bln++.. kecik lg dh kena tnggal Papa dia.. but on the other hand, as a wifey kite kena give-and-take gaks ngn hubby..demi utk kebaikan dia gaks.. so skg nie dh jd biase ngn keadaan neh..stiap yg b'laku pasti ade hikmah kan.. hikmah yg weolls dpt SALING MERINDU..hehe..

tabah hokeyy..n tk care..

Cerita Cici said...

ye ke kak....

hmmm.....cici pun tatau ci leh kuat mcm akak ke tak.....hehehe...