Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, October 6, 2009

Oh Nightmare.......

Banyak sgt benda nak hadam sehari dua ni......hati jadi memeri...pehtu bergumpal dengan perasaan sendiri....lelama jd risau....pehtu susah hati.....akibatnya: nightmare datang......




Suami ci kena kerja di Seremban....



Praktikalnya, ci ditinggalkan di sini...dgn ayit....sehinggalah ci dapat pindah ke sana....

Apadia???Pindah ke sanaaa.....???!!!

Huih, nak taip ni pun dah terasa berat kat hati ni...hehehe.....Bukan sbb mak mertua ci dekat di mata dan di hati (lg bagus kalo dekat ye tak....) Tapi sebab ci dh 5 tahun bergelumang di uia ni...sayang rasanya nak tinggalkan tempat ci bersusah dan bersenang lenang nih.....

Ye la, bak kata ayah cici, tempat isteri mesti di samping suami kan....

Tapi tu la....

Tangan ci berat nak taip surat pindah......otak ci pun masih malas nak fikir ayat nak tulis.....badan ci jgn cakap la, mmg asyik asyik tak brapa nak sihat aje.....

Kelebihan kalau ci pindah....

  • Ayit dekat dgn atuk dan nenek dia...
  • Rumah kat seremban lawa2 dan agak murah compare kat cni...
  • Ci buleh sambung belajar balik (sila rujuk point pertama...hehehe)
  • Abg ci leh bukak kampeni dengan abah dia....

Kekurangan

  • Ci jauuuuh dr kenkawan skrg
  • Ci jauuuhhh dr jusco setiawangsa
  • Ci jauuhhhh dr mamak corner
  • Ci jauuuhhhh dr uia gombak
  • Ci jauuuhhh + sejam dr kedah

Ci tahu kelebihan dia lagi memberangsangkan...but hey, comfort zone yg dh 5 tahun ni susah la nak pecahkan.....rasa tak secure pun ada......tapi tu la.....demi suami terchenta kan.....

Oh tidak tidakkk......

4 comments:

My Growing Litte Princess said...

terima jelah ahkikat babe...akak kalau abg katt nak pindah kedah bali pun akak on jer...walau pun ajuh dari suasana KL tapi baik utk perkembangan diri jugak...sebulan pertama round satu nogoyi astuh sebulan kedua baru lepak umah n start cari apa yang nak di carik...

Cerita Cici said...

hehehehehe.....

Betul...

Semua org ckp mcm tu kat cici....

Tapi why oh why hati berat nak tulih surat pindah...waaaa...

hasnah said...

alamak cici...mcm tak caye je cici nak tinggal kan akak...lepas ni kalau pregnant..tak leh nak laga laga perut lagi kan..uhuhuhu..sedih lah

Cerita Cici said...

hehehehehe....boleh....berlaga di alam maya la kak.....