Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, November 8, 2009

It wasn't Bad.....or was it???

Pagi tadi, ci bgn pukul 5 pagi...mengeliat bagai smpai mak mertua menjerit kol 5.20 bru terhegeh-hegeh nak g mandi....ci kua umah kol 6 dan naik bas SKS kol 6.30....

Secara rasminya ci dh mula berulang-alik dari Seremban-UIA Gombak...

Ya, ci dh berpindah ke seremban dan duduk di umah mertua ci (sementara) Sabtu lepas.....dan selama (kira: sabtu, ahad, isnin) 3 hari lepas ci dh menjadi warga Negeri Sembilan....

Ci susah hati smpai seminggu pd awal nya...berduka lara smpai tahap nk maki suami sendiri dalam hati (tu je yg mampu)...Nauzubillah....Ya, benda-benda yang menuntut untuk merisiko kan kerjaya cici yang dah masuk 5tahun ni mmg menaikkan darah dan amarah...merisaukan cici kerana drpd rumah yg sekangkang kera ke opis dah jd berpuluh-puluh kilos dan akan membuatkan cici tukar transit sebanyak 3kali....

SKS-LRT-Rapid......

Dan ci bermula hari ini...

Pengalaman hari pertama: Agak terkejut...

Agak terkejut kerana byk sebab....satu nya sebab suami ci yg ci berkira utk maki dia dlm hati sanggup temankan cici dr terminal 1 ke pasar seni...terkejut sbb jam pukul 7.30 pg dan ci masih beratur tgu LRT...terkejut sbb 3kali train lalu dan smua penuh dan ci tak leh even masuk sebelah kaki pun...terkejut sbb berimpit mcm tin sardin dlm LRT...terkejut sbb bila ci smpai ke opis ci tak lemah longlai tp masih boleh senyum ceria (despite tudung ci yg sedikit senget sbb tido dalam bus)

Oh well........

After all....after all disscussion, kutukan, ngomelan, gosipan, kerisauan; it wasn't all bad.......tak la susah sgt sebenarnya utk berulang-alik dr seremban kl.....jauh, yes, but kalo fikir positively, it is manageable....ya, kalo tolak cenggeng dan kememeh ci jauh-jauh, it is manageable.....

Look at the bright side- Suami ci dekat di mata hari-hari; anak cici duduk dgn mak mertua ci which is nenek dia sendiri rather than org lain, rumah sewa kat seremban oh sgt murah, suami ci dekat di mata (eh dh bgtau yeh? hahaha...nmpak sgt kemaruk)

Ci tatau smpai bila ci sggp bertahan untuk ulang-alik begini.....kalau rezeki ci ada di tmpat lain, tmpat yg lebih dekat dgn anak dan suami, why not kan?

4 comments:

mama thieya said...

saba... ini satu pengorbanan... be a good mother,a perfect wife and adorable daughter in law... hehehe

Cerita Cici said...

hehehehe...Insyaallah...
Ci akan cuba...
Cuma yg tak bestnya kena angkut beg pam...haiyooo...dugaaannn oww...
# Hari pertama balik, smpai kol 7.40 (to the earliest yg ci boleh); balik terus peluk cium ayit...pehtu nangih2 sbb rindu sgt....hahaha...Ayit mcm xder pape jer, ibu ni yg emo lebih...

Ibu Mifzal Arsyad said...

selama ni jd silent reader je..tertarik nga kisah cik sbb ainey dulu pun student uia gombak..hehe..tp dah lama dh tinggal..5 thn lepas..

ok la..berbalik pd kisah ci..x per la ci..susah sket..asal kuarga dekat di mana..ainey pernah setahun berjauhan nga asben..ms tu tgh peknen..byngkan tgh sarat2 tu masih naik bas dr lipis, pahang ke kl n kl ke tg malim..sorg2..tu belum citer time alahan teruk..muntah2 dlm bas..tu pun bukan selalu buleh jumpa..sebulan sekali je..uhuk..tp episod tu sudah berlalu..after pantang..ainey dpt pindah dekat nga asben...sbrla..insya Allah, Allah sentiasa bersama hamba-2Nya yang sabar..

Cerita Cici said...

Insyaallah...terima kasih ibumifzal...
Ci byk dpt sokongan dr teman2 blogger, dr kwn2 kat susuibu, dr kwn2 opis dan yg terdekat...
Ci anggap ni dugaan cici...sekuat mungkin ci akan sabar...
Thanks ye...