Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, November 10, 2009

Susuk Badan Paling Ideal???

Cici mulakan entry ini dengan ketawa yang terbahak-bahak.....

Waktu terakhir ci rasa bangga dgn diri sendiri ialah bila ci tahu ci dh jd isteri org, bila ci mengandung kan ayit, bila ci melahirkan (disertakan dgn sakit rengat...ouchhh), bila ci menang hadiah di situ dan di sini......

Tapi jauh di sudut hati...di belum percayai apa yg terjadi kat cici semalam....

Semalam ci cuti....cuti pertama yg ci habiskan melayan anak sendiri dan anak org di seremban 2 (umah mertua- mak mertua ci bukak nursery)...ptg tu ci pergi ke Tesco utk beli drypers (kan bagus pakai CD, takyah g tesco giant segala cari pampers paling murah)...tetiba ci dapat msg kat hp ci....

'Tahniah. Anda memenangi pencarian susuk badan paling ideal. Sila tuntut hamper anda dr Avon Seremban 2'

First thing first....

Bila aku pergi Avon?

Bila aku masuk pertandingan?

On top of that....

Susuk badan paling ideal???

For real???

hahahahahaha....

Ci gelak terbahak-bahak sendirian- ayit pandang melopong- abg ci dlm fitting room.....

Oh suami ku- reaksi pertama dia lepas baca msg ni : 'Drg main-main je kut'

Ya, dia dalam kategori manusia yg menggelar cici 'kurus kerempeng'......so, any pujian ttg badan cici adalah sgt tak masuk dek akal......

Pastu ci pun gi la Avon S2, tak jauh pun dr tesco......dalam keta dh bertolak bagai dgn hubby ci...'Abg g la kejap tanya...malu laa....' mana tau kan betul2 kena tipu...mau merah padam muka...isk3...

Ci pun dukung Ayit masuk dlm Avon....ci dh standby hp, nk tunjuk msg kat adik Avon tu...mana la tau kalo salah cakap takde la dia kata ci ni perasan dtg nk tuntut hadiah peraduan pun tak wujud segala kan......

'Adik, td kan, akak ada dpt msg....'nada serius slow tak bg adik kaunter sebelah dgr padahal smua mata dok tgk ci......

Adik tu bgn...haa....petanda buruk...nak halau kah?

'Dah tau dah...jap ye....' dia senyum-senyum...

Apakah?

'Laa...dik...betul-betul dpt ker ni?'

'Ye la, akak ingat saya main-main ker?'

Oh angin sejuk dah naik ke tengkuk...bulu roma meremang...darah ci terasa laju...jantung ci pun turut sama...muka ci terasa panas....otot ci terasa longlai.....

Betul rupanya...

Ci kua dr Avon dgn muka senyum puas-padan muka suami aku-sapa suruh tak percaya bini dia menang badan tercantik satu seremban......hahahaha......

Ci gelak-sengih-senyum-sambung gelak mcm org hilang akal smpai ke rumah...sambung lg gelak lepas bgtau mak mertua ci......

To adik Avon: for whatever reason, akak nk terima kasih byk sbb boost up balik confident level akak yg mmg dh takde ni when comes to my body...seriusly.....lepas ni akak akan menjadi pelangan setia avon.....

Dan kepada sesiapa yg kata ci kerempeng...nahhhh....avon dh bg hamper susuk badan paling ideal bagai so, sushhhh........!!!



# kpd yg tanya cemana ci masuk...satu aritu ci pegi avon s2, time tu muka mmg sememeh la, nk g beli eyeliner yg 10hinggit tu...time tu la adik tu mintak no tepon ci......sekian........xde la makcik ni g isi borang segala......

2 comments:

ezan said...

wah cici.. susuk badan paling ideal ni.. tahniah2.. bukan senang org nk pilih.. ni yg jealous ni.. bila la nk ezan nk kurus cam cici.. :P

Cerita Cici said...

cici pun tak percaya gak ni...org dok sogok kata ci kurus kering papan segala...ci pun dh mcm percaya dah...mlm2 pulun makan nk bg naik bdn balik...Lepas ni ci wat biasa je ler...xder ikut kata org dah....hehehe...