Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, November 23, 2009

Pindah-randah...

Minggu ni hidup cici hectic....kacau bilau.....pusing pusing......semua benda buat tak sempat....kesnya ci pindah rumah....drpd taman melati fiuuuuuuuuu (sila bayangkan anak panah terbang atas peta) ke seremban....



Dan perpindahan cici tu banyak mempengaruhi cici dan hidup ni some way.....



Banyak yg berubah...



Ci berpindah dr flat 2bilik kpd teres 2tingkat (4bilik 3toilet)...(ye, rate kat seremban kat sama mcm kat KL ni- even sewa lebih murah dr umah flat cici)

Cici somehow dah jatuh cinta dgn bandar seremban...walaupun belum boleh dipanggil 'homey' lagi emotionally....

Cici kena matang in express way...maknanya, ci kena tolak tepi perasaan kecewa-sakit hati-takpuashati-luluh-apakebendaperasaanygtakbestpasalhati...sbb hidup ci dh berkisar dgn suami dan keluarganya...kalau ci tak jaga, berat bahu kiri ci nanti...berdosa.....ci tak ada sesiapa di seremban...family sendiri jauh..apa-apa hal jadi, ci hanya ada keluarga mertua.....

Dan skrg ci dibebani dgn kerja yg insanely overload.....dgn hutang piutang yg ci kena selesaikan dgn gaji yg dah potong bil operation ci (cici c-zer dulu...)...dgn badan sekeping ni yg ci bawa ke hulu-kehilir naik bas sks, LRT, bas rapid uia; 2kali sehari ulang-alik...dgn attendance yg tetiba banyak absence without leave yg ci kena check balik kenapa ci tak punch in zaman dulu-dulu kala...dgn raya haji ni yang kali kedua bukan di kampung sendiri....haih...dan dgn sekeping hati yg kecil lagi rapuh yang dipaksa tanggung semua bebanan ni sendirian...

Ci hadapi dgn senyuman...

As long as suami ada di sisi...i'll be fine...

As long as Ayit ada dgn ibu dia...i'll be strong...

7 comments:

mama thieya said...

selamat menjalani kehidupan yg baru... mana tau dapat bb org nogori plak

ct said...

akak doakan ci kuat dan tabah dlm tempuhi semua ini ye. ujian manusia ni Allah bg x sama.. bergantung pd individu tu kuat atau tidak..

Kaseh NazLieza said...

btol tu ci...suami & ank adalah kekuatan kita yg perfect..bgla sgunung ujian pon dgn ader nyer mereka dcc...insya Allah sume masalah pasti dpt diatasi...

Cerita Cici said...

mamathieya:hehehe...fuh3...Amin...

ct:terima kasih kak...ci pun doakan yg sama utk akak dan semua....

Liza:Yup...tanpa anak dan suami, siapalah cici...kih3...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

br kilo turun after bersenaman pindah rumah? hihihihi..

anyway, nothing is good or bad..its just thinking makes it so, kan? kalau otak positip, semua leh jd ok.

shaliza said...

saya harap ci sentiasa rasional & sabar all the time. takpe itu semua rencah hidup...en husband ngn ayit kan ada...so kira suppoter kuat tu.

Cerita Cici said...

Mamamiya: oh lepas ci pindah tu selera makan ci naik...ci rasa tak turun2 kut...kih3....

Shaliza:yep...kena kumpul smua kekuatan yg ada...Insyaallah...