Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, November 12, 2009

Pinkish and Me...

I wonder why i'm not that girl with girly look who all the way pink from top to bottom...but i'm indeed girly yang kalo tersentuh sikit kat hati ni mau huwaaa huwaaaa smpai ke pagi.....My heart is pinky...fragile, lembut, senang terkoyak rabak, susah lak nk baik sendiri kena jahit dgn delicate bru ok....that's how i define my heart.....

Semalam pengalaman perjalanan balik dgn bapa mertua mengajar cici 2perkara:

  1. Gelak kat lawak yang benar-benar berhak ditertawakan...kalo tak lawak tp paksa2 lawak mmg berterabur mulut dgn kening tak sama gerak...mulut 'kah kah kah' tp kening berkerut......gelak paksa...takmau okey.....
  2. Bukak aircond dgn high speed....kipas kalo boleh...tak boleh; tutup mulut shj...
  3. Kalo any ayat yg melibatkan 'abah bgtau ko sorang aje...' sila simpan kat ko sorang yeh...jgn kua kete trus boast kat org len dgn penutup 'abah bgtau bla bla bla aku srg je tahu tauuu....' last2 sekampung dh tau...jaga amanah rahsia bapa mertua ye...
  4. Kalo ayat yg melibatkan 'mak mertua ko ni...' yang membawa unsur2 puji, kita senyum bangga dan mengiyakan...kalo unsur2 kutuk, kita diam atau ketawa kosong...jgn di tambah 'ye la kan abah, mmg mak tu bla bla bla' bahaya...mengundang malapetaka di kemudian hari...
  5. Jgn biarkan bunyi cemgkerik 'krik krik krik' lama sgt...kalo bapa mertua tak mulakan perbualan, kita mulakan dulu...kalo rasa mcm batu tersekat kat tekak, minum la air byk bykkkk....hehehe....
  6. Just be yourself aje la....jgn tmbah gedik mcm org lain...jgn tetiba lak memanja....jgn tetiba dingin....wat mcm ckp dgn abah kita sendiri......
  7. Sometimes, silent is good....maksudnya, jgn bercerita buruk suami kita dekat bapa mertua...hellooo, tu anak dia okeyy....hahaha....
  8. Ucapkan kesenangan anda kahwini anak dia dan masuk ke family dia yg bahagia....untung2 dpt makan kfc satu bucket...kih3...*wink wink wink*

Dalam hati ci yg pinky ni pun, mmg terguris juga kkdg2 dgn kata-kata yg menyinggungkan....psl anak, psl susubdn, psl badan cici, psl kerja, psl duit tu smua isu-isu sensitif...oh tertinggal, psl suami pun la......tapi, ci anggap yg berkata tu 'dia lupa nk fikir sebelum berkata'...dlm ertia kata lain, dia tak sengaja...even kalo sengaja pun, kita abaikan dan go on with our life...hidup ni kan pendek aje, jgn la buang masa temanggu perkara yg tak penting...kan cici kan?

Oh badan ayit naik ruam-ruam pinky kat badan dia.....nanti ci upload gmbar okey?

1 comment:

Wanni-doll said...

salam kak Cici..chumell la baca blog akak yg nehh...me pun slalu tension ngan pe'el mentua nehh especially yg mak tuhh..isk..iskk..neh me bg full BF pun dia dok kalut..kadang tu nak jawab gak tp sib baik la myhubby bukan la 'mommy boy'..dia jenis rational..apa yg salah dia tegur..wish u happily everafter with ur family =)