Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, November 15, 2009

Perpindahan = Berhijrah

Berhijrah itu baik kan...kita berhijrah dr tempat yang kita rasa tidak aman, tidak selamat, sesak sgt, kurang rezeki kepada tempat yang menjanjikan sesuatu pulangan insyaallah...ci nak fikir begitu...supaya ci takde la penat atau pokpek2 dalam hati sbb kena balik KL utk punggah barang2 masuk dlm kotak utk ke seremban...

Barang dlm rumah ci seriusly banyakkk...baju ci saja ci rasa dh penuh 8 kotak...eh bukan nk riak bukan...tp ci mmg perangai suka simpan baju yg dr ci sekolah rendah susah bebenor nak buang...sbb kalo buang ci rasa mcm ci buang sekali kenangan ci....bila ci simpan...pehtu beli dan simpan...akibatnya ci ada 8 kotak baju yg tak dipakai dan hanya sekotak baju ci pakai hari-hari...

Peti ais ci masih penuh dgn brg makanan kering yg kalau tgl lagi lama dh boleh tumbuh cendawan...asam jawa, telur, coklat n byk lagi brg lain yg kalo sebut nanti korang kata 'haisshhh cici nih, pemalas bla bla bla' dah selalu dengar, takmau dgr lagi....hehehe...

Tahniah kpd abg jimmy dan isterinya yg bru bersanding sabtu lepas...ya, hujan itu rahmat...dan rendang daging pakcik mmg tersedap di dalam dunia nih...hehehe....smpaikan mak mertua ci seludup masuk dlm handbag cici, pehtu ci tak sedar esok pg nak g KL seluk2 tangan ada rendang dlm beg...isk3...kalo tau dh lama ci ngappp.....

Perkahwinan itu juga satu hijrah...

Sama dgn perpindahan cici ke seremban.....satu hijrah.....

Yang juga satu pertaruhan, if we look it that way....yg kita kena sentiasa tawakal...untuk berjaya di dunia dan di akhirat.....






Ni ruam peluh...ayit mmg kuat berpeluh...

Abah dan ibu...

Asalnya kotak ni utk letak baju...


Last2 jd tempat main ayit.....anak oh anak.....




2 comments:

mama thieya said...

heheh.. ayit nak tolong mama dia kemas la tu...
Yup betul kater cici... kiter berhujrah atas sesuatu sebab yg memungkinkan kita perlu berhijrah..
macam mama_thieya, kalo boleh biarlah berada di bumi sendiri (kelate) dah tak larat nak berhijrah.. tapi ntahlah.. itu urusanNya

P/s mama_thieya baru nak buat entry ni alih ci dah buat.. heheh

Cerita Cici said...

eh eh itu tandanya kita berfikiran sama...hehehe..buat la mama_thieya, cici nk juga tahu buah fikiran dr mata yg lain...a'ah, kalo ikut hati nak je balik kedah nun, tmpat ci membesar...tp nak buat mcm mana kan....dah cerita cici jadi mcm nih....
Apa-apa punkita kena hadapi dgn senyumannn....*wink wink*