Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, August 16, 2009

Antara yang Berjasa.....


Sepanjang usaha cici memberi susu badan kepada Ayit, antara yang berjasa kepada cici selain pam dan alatan nya ialah peti ais cici....

Ini entry penghargaan kepada peti ais.....

Walaupun boring tapi ini perlu...sebab nanti bila anak ci tulis karangan 'Aku sebuah Peti Ais', ending nya akan gembira, bukan sedih spt kena buang dalam lori ke atau kena tinggal tepi jalan ke apa........

Peti ais yang selama hidup ci pakai ni asalnya bukan ci yang beli pun. Akak ci yang turunkan wasiat memakainya lepas akak ci dh berhijrah (tatau bila nak balik) ke Canada. Cici secara otomatiknya memakai peti ais ini sewaktu ci duduk dgn dia, dan sewaktu duduk dgn lagi 6 orang housemate cici dan meneruskan penggunaan smpai ci berkahwin.

Banyak jasa peti ais ni...drpd kami duk simpan coklat anak buah cici, smpai simpan bedak sejuk perisa timun hasil eksperimen rakan serumah (ini terjadi bila tggl 6 org anak dara sekali...hehehe) dan lepas tu jadi tempat ci simpan stok ebm Ayit.

Ya, peti ais ni byk berjasa. Tapi ci terpaksa let go kan dia sbb pintu freezer nya dh lekang...jadi smua ebm ci dah tak beku...(ini alasan ci kat hubby nape ebm ci makin kurang...huhuhu)

Dan sebagai hasben yang penyayang, yang pemurah dan prihatin kpd permintaan isteri ni, cici dihadiahkan peti ais baru yang 2 pintu yang boleh bekukan ebm smpai 3 bulan...hehehe...bukan hanya 2 minggu mcm peti ais lama (smpai ci kena pinjam peti ais nursery nk simpan stok. Oh cici)...

Kepada peti ais, terima kasih kerana menjadi part of perabut rumah cici yang semak tu selama hidup ni. Ci serahkan tanggungjawab kpd jiran ci pulak yg minta jualkan kat dia ye. Minta maaf juga kiranya kalau ci simpan saki baki lauk tu kkdang terlupa nak buang, kalau simpan sayur lak kkdg smpai tumbuh pokok lain.....minta maaf la ye.......


Kepada peti ais baru, welcome to my house...semoga kehadiran anda memudahkan hidup cici....hehehe.....





Peti ais baru...Waktu smpai tergedik-gedik lompat smpai siling. Bila hasben suruh kemas dah garu-garu kepala....hehehe...


Bye bye peti ais lama...kalau ci rindu ci gi lawat ye...

3 comments:

Rozy said...

oo... dapat ties baru...
behhnyaaa..

Cerita Cici said...

hehehe...cici buat proposal kat hasben besh2 punya...

Lin lin yun kyun said...

artikelnya bagus.!!

Kunjungi juga : Obat Impetigo Untuk Balita