Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, August 5, 2009

Serius Seram....

Semalam cici mc disebabkan ci migrain...terkelip-kelip mata bengkak pg tu smbil bisik kat abg yg ci takmo g keja...Pagi tu hubby ci anta g kinik....

Doktor: D
Cici: C

C: Saya sakit kepala dr semalam lg. Sakit sebelah kiri aje, mata saya pun dh sakit (mmg migrain cmtu)

D: Awak ni pregnant ni....(apakah?)

C: eh tak, saya nyusu bdn penuh...takan la....

D: Jgn cakap gak, aritu akak tu anak dia 4bulan, nyusu gak, check2 trus pegnen...

C: tapi saya tak rasa saya pegnen, saya migrain je.

D: Takpe, check jugak.

Dah check bagai dah, nurse pggl bg mc dan ubat ponstan je. Dia geleng smbil senyum tanda tak pregnant. Kan dah kata........

Cici c-zer....agak berhati-hati kalau pregnant dlm selang sebelum setahun ni......robek perut kah???

Serius seram.....


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kes pecah masuk ofis ci lum selesai. Found out yang laluan yang kami 'agak-agak' pencuri tu masuk adalah salah. Disebabkan ofis kami dh dipecah kali kedua, jd waktu kali pertama dulu, pihak yg bertanggungjawab dah pasang grill. So, yang 2nd time ni sapa pun tatau drg masuk dr mana.....Takde kesan break in, kecuali dia pecahkan pintu bilik-bilik la.....Tapi dr mana dia masuk???
Toyol kah?
Serius seram....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hari ni percubaan pertama ci utk berpuasa. Ci agak reluctant sbb selalunya setiap kali ci pam, ci akan minum air (kononnya apa yg kuar tu akan ci ganti balik la). Tapi ye la kan, bagus juga berlatih sebelum betul-betul puasa nanti......
Ci pam pagi tadi, production maintain 7 oz.....Kuar dr surau ci telan liur.......tahan ci tahan.......
Org lak lalu lalang usung mug berisi milo panas.......Ci takut ci cederakan org-org itu aje sbb teringin sgt tgk milo drg.......
Serius seram....hihihi....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pagi sebelum tgu klinik bukak, ci ngan hubby ngan ayit g bekfas kat mamak corner. Kat ctu la ci berkampung time berchenta dan juga waktu ci mengandungkan ayit...Keja ci nak makan thosai, roti canai, teh tarik......
Semalam ci order thosai dan teh tarik. Ci meriba ayit time tu. Dia dh tergoyang-goyang nak amik thosai tu, nak makan. Ci tak kasi sbb thosai mcm pejal jugak. So, ci suap la ubi yg ada dlm dhal. Punya la dia melantak smpai marah kalau ibu ni lambat suap.
Ubi dalam dhal byk mana sgt la yg mamak kasi kan, sbb slalunya ubi akan hancur dlm kuah. Ci mintak mamak tu tmbah kan. sebab mamak tu dh kenal muka ci, dia usaha gi rebus kentang kat dapur, amik special utk ayit....
Ayit dh ngamuk-ngamuk kentang dia habis....smentara mamak tu nk g rebus kat dapur.
hahahaha...gelak berguling ibu ni......
Betul la apa org kata, apa yg ci suka makan time pegnen dulu, sbnarnya baby kita suka makan jugak......
Ayit nak menyambung dinasti suka makan dekat kedai mamak dr ibu kah???
Ni mesti mak mertua ci terasa seram ni sbb family sblah abg tak brapa suka makan kedai mamak.......
Tapi cute kan.....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Edisi kua dgn Ema dan Idraki........Berkampung kami di baby room Jusco AU2.


Encem anak ibu nih......

Ini lah sbb nya ci letak kain kat ctu, dia keja nak isap semua bnda.....


Tak berapa nak stabil.....



Ayit....anak ibum bum bum......



2 comments:

mila said...

hi cici,
encemnya idraki..

ooo idraki nyusu badan ekk??
bagus la tu..
dulu mila pon nyusu badan gak kat anak mila..

Cerita Cici said...

Eh2...nama anak cici Ayit...hehehe...idraki tu nama anak kwn cici; yg ikut skali g jusco tu...ci salah tulis ya....akan ci tukar ye...soryy sgt...

Iye, Ayit n idraki mmg nyusu bdn...
Wah, sekapal la kita. hehehe...