Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, August 18, 2009

Ibu-ibu sekalian...

Erm...ci mulakan dgn Bismillah...

Semalaman ci memikirkan entry ci smlm...Entry yang more to berbaur 'menjaga hati' ci fikirkan kembali...ci rasa entry sedemikian akan buat ramai yang menarik nafas lega dan rasa is okey to stop breastfeed my baby...

Which is not....

Ya, menyentuh keadaan sekarang ni dgn wabak apakebenda skrg, ci rasa kita sudah darurat. Ci percaya begitu...dgn kabar angin yg kata gelombang kedua belum smpai, ci sudah cuak dgn yg pertama ini. Ya, bila kecemasan, mana lagi sokongan dan perlindungan yang akan anak kita perolehi?

For sure takde dalam se tin susu formula...yang kita sndiri pun tatau pemprosesan nya...

Ya, perlindungan nya ada pd kita...susu kita...

Jadi, ci calling all ibu-ibu yang pernah ci kata kan tabah, utk sekali lagi fight for the rights of our children...Belum terlambat ci rasa utk mencuba...Belum terlambat utk teruskan mana yang lagi berbaki...

Jangan smpai berbeku dalam hati dan bila anak dah besar kita sebut 'Dulu along waktu baby mama tak sempat nak nyusu badan...'

Ci seru ibu-ibu yang mengandung utk letak dlm mindset yang 'saya akan menyusu anak saya selama yang dia mahu, sekurangnya 2 tahun'...

Ci seru abah ayah papa utk sokong isteri dr belakang...jangan kondem kalau isteri nak beli pump atau alatan menyusu dgn katakan ister 'hangat-hangat tahi ayam'...Tlg apa kiranya utk mengendong anak anda sekiranya isteri sibuk mengepam yg amik masa kurang dr stgh jam.....

Ini penting kalian....

Ini soal nyawa...ya, ini soal darah daging...ini soal hubungan...ini soal besar......

3 comments:

Normaliza said...

'Dulu along waktu baby mama tak sempat nak nyusu badan...'

Akak tersentuh tul dgn ayat ni..Harap2 la ayat ni tak kuar dari mulut akak. Kena lebihkan usaha untuk pam..

Cerita Cici said...

Pesanan kat diri cici sendiri jg kak; especially bila penyakit malas nk pam datang...hehehe...

victoria said...

Akak tersentuh tul dgn ayat ni..Harap2 la ayat ni tak kuar dari mulut akak. Kena lebihkan usaha untuk pam..


Cash Online Get Easy cash at your door step