Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, August 17, 2009

Musim Apa ini?

Susah hati juga bila semua orang dah kelam kabut...dengan penyakit pelik skrg ni, dengan puasa dah nak dekat, dan yang paling seram...susu dah nak kering....

Ini serius kan ming ming...

Semalam sj ci tnyakan khabar kawan-kawan ci, semua org cerita concern yg sama....Susu dh nak kering...

Ci diam dulu sebelum jump to conclusion atau byk tanya mcm soklan exam: eh tak pump kerap ke, eh dh kurang direct ke, eh tak relactate balik ke.....???

Sebab ci paham yang semua ibu sedang buat yang terbaik utk anak masing-masing; sedaya masing-masing; dalam ruang kudrat yang masing-masing termampu...Jika ini tertulis rezeki anak mereka smpai di situ, ci takleh goncang badan mereka dan kata sumthing yg akan buat ci regret di masa depan ci...

Ya, cici seorang aktivis susuibu, tapi ci bukan judgemental...

Ci hanya tanya 'kenapa ye?' dan terima jawapan ibu-ibu dgn hati yang terbuka...

Ci tau setiap cerita ibu-ibu tabah ini...Ci tau bukan senang mereka berperang dgn diri sendri utk memberi susu ibu di awal usia anak...Dan siapa cici nak jd judgemental skrg bila ibu-ibu ini dh tak boleh beri utk remaining usia sebelum 2 tahun?

Even anak cici baru 7 bulan, even skrg ci sudah byk kali rasa musim susu kering atau hampir kering, atau kering tp buat-buat mcm meriah...hehehe....

Tahniah kpd akak-akak yang walaupun bekeputusan utk berhenti mengepam, berhenti nyusu anak, akak-akak dh buat yang terbaik. Yang belum tentu org lain mampu buat....Tahniah dr cici...

Ya, kita usaha, kita plan, kita buat jadual bagai, kita beli pam mcm2, kita makan apa yg boleh, namun Tuhan yang tulis semua jalan cerita.

Apa kita leh buat ialah tawakal, doa utk yang terbaik...

Utk mak cici, ci doakan mak ci dapat apa yang di idamkan selama ini....Amin....

Utk suami cici, ci doakan ci akan sentiasa ada tempat di hati nya...

Utk anak ci, ibu doakan susu ibu cukup utk Ayit...

Amin...

No comments: