Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Friday, August 28, 2009

Larat...

Pagi yang indah minggu lepas ci lalui dengan menghantar Ayit ke sekolah nya...selalu pepagi ci akan belek satu satu anak org...suka tgk gelagat: ada yg fresh, ada yg mamai...tambah kalau baby: ada yg comot, ada yg di hantar mcm dh bersih.....(Ayit la tu...kih3)



Ci suka tgk baby sorang ni. Botol ebm dalam peti ais nursery penuh dgn nama dia shj. Ya, jeles juga sbb ci tak smpat buat stok time pantang mcm ibunya...nak lawan botol dgn dia, pernah menang sekali, tapi selalu aje kalah...Yang lain, makin lama makin sikit...Sembang cici dgn ibu kpd baby sorang ni...



'Susu akak dah kurang la...'



'Akak kena relactate kak....'



'Akak tak larat dah nak pam'



Ci diam...nak ci cakap apa bila ibu dia sendiri dah surender. Nak goncang badan suruh dia wake up wake up? Ci tgk baby tu balik....baby tu pun renung tepat dekat cici..(mcm ckp 'tlg suruh ibu sy bg susu ibu....plssss plsssss'- sambil mata membulat bergenang berkaca). Menggaru dalam hati tapi tatau nak berbuat apa...masa yang singkat dalam pd nak menghantar anak buat masa jd tidak selesa utk ci pujuk ibu nya...



Ci belum putus asa.....ci tgu saat jmpa lagi dengan ibu itu....



Sembang dgn salah seorang kawan cici pula...



'Tak nak la fully nanti...takut tak cukup.....nak bf malam aje la...'



'Tp kan fully breastfeed leh wat kita jd slim tau'



'Serius? Ha, okey lah...nak try'



Ci tanak kata ibu ni jual ikan (selfish), tapi kan kalau itu yg membolehkan fikiran dia berubah dan memberi yg terbaik utk anak nya, ci boleh tolerate....lantak lah apa niat atau sebab pun, janji anak dia mendapat susu ibu...



Nak bg benda free pun susah kan, perlu kena larat kan....


Emo jap...



Emo sebab org lain sanggup nak menyusu kan anak angkat nya...susah payah beli mcm2 ubat, alatan nak stimulate susu...kita yang kandung baby 9 bulan, Tuhan dah sedia cipta hormon utk susu, boleh lagi kita beralasan.....



Ci faham dan tak pernah underestimated perkataan 'larat' tu...ci pernah jg tak larat...tapi itu lah...kalau lah baby kita leh bgn dan bercakap, sure dia dah kata 'haip....' sambil angkat tgn nak babap.....



hehehehe....



Ya ibu....ci tak kata susah, ci tak juga kata senang....tapi kan, nak seribuuuu daya....kalau dah tanak tu..........hmmm............

No comments: