Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, August 31, 2009

Series of Unfortunate Event...

Oh bunyi seperti serius....memang serius kalian....

Ci ke pejabat dgn hati yang kurang senang, dgn perut yang weo weo mcm washing machine, dgn kaki yg seret....dah 2 hari ci el, Ayit muntah-muntah dan cirit-birit....

Jap....nak cerita jugak dr mula....

Weken dan cuti merdeka ci di Melaka, balik kampung utk berbuka dgn nenek...Ayit dr malam sebelum nya asyik cirit, tp suara isteri kalau tegah siapa nk dgr, kami balik jg ke kampung...Semalaman di kampung ayit tak berhenti membuang, segala yg disuap dia muntah balik, even susu pun...cici dh risau, terus bwk ayit g klinik kat jasin. Doc kata ayit byk kahak, nak di beri gas...tp doc suh pantau lepas mkn ubat dulu....-lega ibu nih- Oh cici dh lalui zaman gas dgn anak buah ci, Weedad. Ci still igt muka nangih dia....trauma kejap....

Balik hari selasa, ayit dh makin okey. ci hantar dia ke nursery, ci ke opis mcm biasa...tgh sibuk pam susu kat meja, teacher ayit call, suh dtg jemput dia; dia dh meragam and muntah teruk dah...berterabur meja kejap, menggagau cari tepun call abah dia...Ci end up cuti el 2hari kat umah....melayan anak bujang ci yg tak sehat......

Sampai kering ibu ni berhempas-pulas tidur menjaga ayit di rumah.

Oh bercakap mengenai kering dan semestinya kurus: dgn ngeri nya ci beritahu berat badan cici skrg ialah 50kg...(nah aritu takut sgt kan nk timbang)

50kg!!!

Last time ci 50kg time ci form 4, time cici wakil kedah dalam tarian, time ci gi sekolah naik beskal, time muka hitam legam duk berjemur, time baru-baru gatal nk berchenta.....Time ni mmg ci kurus, agak rendah dr sekrang, dan berat sebegitu ci rasakan ideal dulu...

Diulang- ideal dulu.......Sekarang, ianya nightmare.......

Kalian, ada cadangan tambah berat badan tak? Serius seram nih...

p/s: Tuhanku...permudahkan lah urusan suami ku....jauhi lah dia dr kekusutan.....sihat kan lah anak ku...murah kan lah rezeki kami...Amin...

7 comments:

~chekuna~ said...

jeles lah... cici senang kurus..
kakna senang naik..susah nak kurus..kalau lah boleh transfer isi..nak jer transfer 10kg kat cici...nak tak..he he...
jgn marah...gurau jer..
nak berisi mkn byk la kot..

ct said...

kita kan jaga anak sendiri ci... tp akak ni x kurus2 hehehe. ci makan le pil tambahan, makan lebih nasi ke.. buat lauk yg sesuai dgn selera ci. husband? suruh le dia berkorban sikit demi ci hehe

Cerita Cici said...

Chekuna: Akak, ni dh kategori kurus sgt dah nih...hehehe...meh la 10kg, bru ideal....

Ct: ci tgh usaha mkn nasi lebih...asyik tak lalu aje...

Normaliza said...

Akak jugak tak kurus2 lagi nih. Nak gak berat b4 peknen..46 kg. Ada lebih lagi 11 kg..nak wat camana??

Cik CT said...

cici, cikCT pun dh takde idea camne nk tmbh berat badan..masa blum pregnant berat cikCt 46kg, smpai ari nk deliver 63kg..mggu lps baru je wat medical checkup n sgt trkejut sbb tggl 44kg je..dgn tggi 158cm it's not good for me..huhu...skrg cikCT mkn spirulina je..rsnye kna stat mkn vit B complex smula..sama2la kite menaikkan berat ye ci..

abaH_ayiT said...

(Ayit dr malam sebelum nya asyik cirit, tp suara isteri kalau tegah siapa nk dgr, kami balik jg ke kampung...)....

Cerita Cici said...

hahahahahahahaha...ingat tak nmpak ayat tu...